Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.07.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Британски доклади: българските имигрантите са слабо образовани

Доклади, държани в тайна от предишното лейбъристко правителство на Великобритания, сочат, че голяма част от имигрантите, дошли от Румъния и България, имат ниско образование и вероятно ще претендират да получават помощи за безработни. Това пише лондонският „Сънди телеграф“, цитиран от БТА.

Данните се съдържат в пет различни и противоречащи си проучвания, извършени от предишното правителство, но не са били  публикувани. Твърди се, че Лейбъристката партия е искала да не накърнява имиджа си преди миналогодишните избори, които тя впоследствие изгуби, посочва вестникът.Според „Сънди телеграф“ министрите от настоящия кабинет на консерватори и либералдемократи обвиняват своите предшественици в „смущаващо прикриване“ и обещават до дни да публикуват данните.

Държаните в тайна доклади, чието изготвяне е струвало 165 хиляди лири, установяват, че 27 на сто от хората дошли от България и Румъния след приемането на двете страни в ЕС, имат „ниско равнище на образование“. А през 2009 г. над 15 на сто от тях са поискали помощи за безработни.

dnes.bg