Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Борисов: От 10 дни разследват Цар Киро

Преди десет дни по няколко лица от различен етнос, включително и цар Киро, са започнати мащабни действия от страна на прокуратурата, заедно с данъчните служби и правоохранителните органи, каза премиерът Бойко Борисов. Той обясни, че с удоволствие би съобщил подробности за тези лица, за да успокои хората, „но това е данъчна тайна и ще вляза в конфликт“.Снощи премиерът е разговарял по въпросa с главния прокурор Борис Велчев и шефа на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов.Проверката във всички случаи няма да бъде добра за тези хора, заяви Борисов в сутрешния блок на bTV, цитиран от „Фокус“.Вчера стана ясно, че Борис Велчев е разпоредил проверка на доходите на Кирил Рашков (Цар Киро). Ще бъде направена пълна ревизия на доходите му като физическо лице.

За това дали има опъване на политически чадър над Цар Киро, Борисов бе категоричен, че в детайли повече няма да влиза, защото „и роми, и българи има, които правят неща, които и законът не позволява, и моралът на хората не ги приема“, цитира го БГНЕС.
Той изрази съжаление за смъртта на двете момчета в Катуница. Днес в селото е ден на траур в памет на момчетата.

На въпрос дали се притеснява от нови подобни пожари и размирици на други места в България, Борисов отговори, че дали се харесва или не „от векове живеем заедно и ще продължим да живеем заедно, и няма друга алтернатива“.Политическите партии не трябва да се възползват от подобна вражда и трагедия като тази в Катуница, каза още Борисов и призова политиците да излязат и да кажат какво предлагат да се направи с ромите в България.Надявам се най-накрая да почнат да си представят това какво биха правили, когато спечелят изборите, а не да се възползват от всяка една подобна ситуация, каза министър-председателят.

Той заяви, че е бил недоволен от работата на МВР в Катуница, защото в закона пише, че полицията е длъжна да се грижи за здравето, имуществото, свободите, правата на гражданите.“Не мога да съм доволен от работата на полицията, при положение, че гледам горящи къщи. Няма значение дали са на Петър, Киро или Иван, когато има горящи къщи, те не са били опазени“, каза Борисов.Премиерът се възмути от условни присъди, които пораждат недоволство, трупано с години.
Държавата е много общо понятие, в нея всеки си има отговорности – МВР, прокуратурата, съда, за всичко това, което се е случило, каза той.В протеста на хората има и протест към това, че няма присъди, коментира той.

Във връзка с информация, че президентът Георги Първанов е отменил посещението си в Карнобат и ще ходи в размирните места в Пловдивско, Борисов каза, че присъствието на политици там може би само ще нажежи ситуацията.Грешка още от времето на социализма е ромите да бъдат слагани в цигански гета и по този начин тяхната интеграция е 100% провалена, смята министър-председателят.