Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Google+ постигна 30% ръст след пускането на свободeн достъп

Социалната мрежа на Google вече има 43,4 млн. потребители, твърди Пол Алън, съосновател на Ancestry.com и неофициален статистик на Google+. По думите му около една третa от потребителите са се регистрирали в рамките на няколкото дни от пускането на свободния достъп до платформата.

Алън не за първи път се изявява като като статистик, пише ZDNet. Само преди няколко месеца той беше измислил хитър начин, с който изчисли, че мрежата има 10 млн. потребители. Тази информация се потвърди 2 дни по-късно от главния изпълнителен директор на Google Лари Пейдж. Впоследствие Алън на няколко пъти измерва „популацията“ на мрежата, като след предпоследното проучване в началото на септември броят на регистрираните е бил 28,7 млн.Очаква се Google скоро да изнесе официални данни за демографията на мрежата.

Според американската анализаторска компания Experian Hitwise през последната седмица социалната мрежа се радва на голяма популярност. Само през миналата седмица трафикът в сайта е скочил с 1269%. Само в САЩ Google+ е регистрирал към 24-и септември около 15 млн. потребители, докато през предната седмица техният брой е бил едва 1,1 млн. американци. Само две седмици след официалното си представяне новата социална мрежа имаше 10 млн. потребителя. До преди седмица Google+ беше достъпен само чрез покана. След като Google попълни социалната си мрежа със 100 функции, я пусна за свободно ползване. Онлайн гигантът анонсира и някои нововъведения, с които се надява да привлече повече потребители. През миналия месец компанията вече пусна и онлайн игри, сред които и такива на Zynga Inc., създател на прочутата игра за Facebook “FarmVille”, и на Rovio Entertainment Oy, разработчик на хита “Angry Birds”.При вчерашната търговия на Wall Street акциите на Google поскъпнаха с 6,38 долара, или 1,2% до 531,89 долара, пише Bloomberg.

investor.bg