Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Синята коалиция укори участието на кандидат-кмет в уличните безредици във Варна

Част от българските политици отдавна прилагат максимата, че по време на кампания и на война всичко е позволено. Опасният резултат от техните действия виждаме в момента – след години безогледно ползване на ромите като евтин източник на гласове и усещането за липса на справедливост, България е изправена пред алтернативата „бунтове или въвеждане на ред”.

Премиерът обаче открива кампания, а във Варна един от кандидатите за кмет побърза да се възползва от ситуацията. Ние, кандидатът ни за кмет и кандидатите ни от листата за общински съветници смятаме, че е недопустимо и неморално политик с претенции за отговорност, който желае да бъде кмет на Варна, да участва в подобни улични безредици. Най-малкото, защото следващият кмет на града трябва да бъде кмет на всички варненци, а не на отделен етнос. Намираме за неуместно присъствието на кандидат за кмет в една група, тръгнала към ромската махала с очевидно немиролюбиви намерения.

Смятаме, че е особено важно кандидатите за политически постове да не се възползват от кризисната ситуация и да не провокират допълнително напрежение с надеждата, че това ще им донесе няколко допълнителни гласа. Напротив, особено важно е в момента всички политици да декларираме ясно нетърпимостта си към явлението, което доведе до случая в „Катуница” и смъртта на две млади момчета. Купуването на гласове срещу гаранции за безнаказаност е недопустимо. Време е да сложим край на тази срамна търговия.

Призоваваме за толерантност и спокойствие за запазване на етническия мир в този особено напрегнат момент. Ние от Синята коалиция, поемаме отговорността да не участваме в провокирането на етнически сблъсъци и конфликти в нашия толерантен от хилядолетия град.

barometar.net