Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Осем варненски търговци свързаха предсрочо касовите си апарати с НАП

10 търговски обекта, при проверки на които в началото на септември варненските данъчни са установили, че не издават касов бон за извършените продажби и трябва да свържат предсрочно касовите си апарати с НАП, провериха инспекторите от „Оперативни проверки” при териториалната дирекция.

При извършените проверки инспекторите по приходите са установили, че осем от търговците са спазили законовото изискване за изграждане на дистанционна връзка, но двама от проверените са пренебрегнали изискването.

На тези търговци, които са нарушили реда на отчитане на оборотите от извършените продажби и са били длъжни в десет дневен срок от датата на съставяне на акта за административно нарушение да свържат предсрочно касовите си апарати дистанционно с агенцията, данъчните ще наложат повторни глоби, които са в размер от 3 000 до 10 000 лева. Ако при последващите проверки варненските данъчни установят, че търговците отново не са се съобразили със закона, търговските обекти на некоректните търговци ще бъдат запечатани.

През изминалите четири почивни дни данъчните провериха  25 търговски обекта в града, за да установят отчитат ли се извършените продажби от търговците. По време на проверките са съставени 15 акта за неиздаване на касов бон. Тези търговци, на които са съставени актове, също трябва да свържат предсрочно фискалните си устройства с агенцията.

„Нека търговците, които са нарушили реда и начина на отчитане на извършените от тях продажби и имат съставени актове, да свържат касовите си апарати с НАП в установения от закона срок, за да не се стига до налагането на по-високи глоби и предприемането на крайни мерки като запечатване на търговски обекти”, заяви териториалният директор Светлан Петков.

barometar.net