Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

ТВ скандал за Катуница: Волен се появи в студиото на БТВ и гостите напуснаха диспута

Парламентарната Катуница от вчера се прехвърли в сутрешния блок на БТВ. След горещите дебати в пленарната зала на политическия ни елит страстите се разгоряха и в студиото на телевизията. Представители на всички политически сили бяха поканени в сутрешния блок на БТВ, които да коментират обстановката в страната след Катуница. Депутатите обаче демонстративно напуснаха студиото по средата на разговора след появата на лидерът на националистите Волен Сидеров, който пък твърдеше, че е единствената парламентарно представена партия, която няма свой участник в диспута. Опитите на водещите да успокоят лидерът на националистите, като обясниха, че от неговия пресцентър са отказали включването му, удариха на камък и започна надвикване.
„Тръгваме си , за да не пречим на г-н Сидеров“, оправдаха се гостите-депутати  по средата на разговора.

Във вашето студио пускате хора, които са виновни за циганските размирици, каза ядосано още на влизане в студиото на БТВ лидерът на “Атака”.“Шест години представяте нашата позиция като черна и ксенофобска и искате сега да изкарате всички протестиращи престъпници. Шест години лъжете за фразата “Циганите на сапун” , обърна се към водещите на сутрешния блок на БТВ лидерът на националистите.“Осъдих Слави Трифонов след четири години процес, ще осъдя и вас защото вие сте позорна чалга телевизията. Ще поискам и пълна финансова ревизия“, закани се Сидеров. Телевизията плащала смешно малък наем за сградата, която обитава – 9 хил.лв., а в същото време му съдирала кожата с тарифа от 6 бона ако иска да участва в предаване.

„Този път обаче българите се събудиха и излязоха на улицата“, заяви лидерът на „Атака“.„Вашата съвест е натоварена с престъпления към българската нация“, обърна се Волен Сидеров към Лютви Местан.Ето какво все пак успяха да коментират депутатите в студиото на БТВ за събитията в Катуница и протестите:

Полицаите не могат да бъдат упреквани, защото те са държани от своите политически господари на нивото на милиционери отпреди 20 г., коментира депутатът от ДСБ Асен Агов.Тв камерите уловиха отсъстващото правителство, отговорите вчера не бяха дадени от зам.-министър В. Вучков, констатира по БТВ Лютви Местан от ДПС. Отговорът трябвало да се търси бързо от парламентарната комисия, защото едно е бездействието да е по организационни причини, друго е това да е съзнателен акт – това било големият политически въпрос. Не става ли дума за отпушване на долни политически страсти, попита Местан и заподозря правителството в такъв интерес. Ако говорим за политическа протекция над Кирил Рашков, не търсете лидера на ДПС, каза Местан и поиска справедливо наказание за виновните.

От самото начало зам.-министър Вучков, който е от Пловдив, по-голямата част от тези дни е прекарал там, каза Анастас Анастасов от ГЕРБ. Той каза, че понякога се избира по-малкото зло, за да се предотврати по-голямото. Около 700 автомобила са били спрени на входа на селото, обясни той. Напражението сега бавно и сигурно спадало точно поради работата на МВР. Това е останало тайна от медиите, констатира Руман Петков от БСП. Той си спомни, че Кирил Рашков преди години в Плевен подкрепил  Зеленогорски и всички кметове на ОДС. И БСП умуваше за „Евророма“, напомни му водещият Виктор Николаев. Въпросът за произхода на парите винаги трябва да стои на вниманието на държавата, каза той.Ние, политиците и медиите, сме създали тези млади хора от улиците, които излизат да се бият. На какво ги учим, каква е ценностната система, щом от центъра на София ги учим на омраза, попита вкл. и самокритично Румен Петков.Никой не говори в момента какво се случи, всеки тръгна да търси политическа отговорност; защо не отговорите кой е ползвал услугите на Рашков, попита в заключение Анастас Анастасов от ГЕРБ.

blitz.bg