Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

ФИФА разследва турнир в България

Турнирът в Сливен, където преди години участва младежкият отбор на Зимбабве, ще бъде разследван от ФИФА. Това обяви в Хараре шефът на сигурността на световната централа Крис Ийтън. Там той бе по повод на 162-страничния доклад на местната федерация за уреждането на мачове. В него има данни и за играчи, които са се появили в Сливен. Тогава нашите национали направиха 0:0 през първото полувреме и след това отнесохме африканците с 5:0.“Всички сигнали в доклада, които се отнасят до други федерации, ще бъдат проверени щателно. Призовавам обаче участниците в уреждането на мачовете да си признаят, защото така могат да получат амнистия”, категоричен бе Ийтън. До момента никой в Зимбабве не си е признал пряко за участие в договорени срещи.

Главен герой в доклада отново е сингапурецът Уилсън Радж, който в момента лежи 2 години във финландски затвор. Около него изгоряха и осем зимбабвийски футболисти, които се подвизават във Финландия.Властите в Тампере обаче са учудени от бездействието на родните власти около показанията на Уилсън Радж. Унгарците вече са поискали официално да им бъдат предоставени всички документи по процеса и евентуално той да бъде предаден след излежаването на присъдата. Същото са направили и хърватите. Радж обяви, че има и българин в синдиката му.

В затвора в Будапеща пък продължава да е съдията Колош Ландиел, който ръководи скандалната контрола на националите с Естония, която завърши 2:2. ФИФА я изтри от аналите си, защото бе доказано, че реферът е свързан с мафията и заради това е свирил 4 дузпи.Според световната централа проблемът с черното тото става все по-голям. Според ФИФА вече има данни, че хора, които са забогатели от него, са започнали да купуват футболни клубове, за да си нямат проблеми, и директно да нареждат на играчите какво да правят. В момента се разследвали няколко такива случая в цял свят.

24chasa.bg