Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.06.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

По-малко пари за работници пушачи в Белгия

Пушачите от региона Валония в Белгия, които са на бюджетна заплата, са принуждавани вече месец да регистрират всяко излизане от служебните сгради, за да запалят цигара.Местните власти са започнали да прилагат наредба от 2009 г., която до момента не е била изпълнявана стриктно и предвижда отбелязването на точния час, в който служителят влиза в сградата или я напуска, пише в. „Соар“.

Пълната забрана за пушене на обществени места влезе в сила в Белгия това лято.Служители са обяснили пред вестника, че ръководството на общинските или държавните служби сумира минутите, прекарани от тях извън сградата с цигара в ръка в работно време, а след това го изважда от сбора на часовете, в които чиновниците са се водили на работа. Така нерядко цял работен ден не се признава, ако се прецени, че служителят е бил навън „твърде дълго“.

Синдикатите възнамеряват да се заемат сериозно с този въпрос, защото приемат, че става дума за дискриминация. Според пожелали анонимност чиновници, сега много от тях са принудени да се крият из сградите, докато палят цигара. Според тях предприетата практика е нечестна, защото предвижда скоро да се записват и почивките на служителите за кафе или тоалетна.Те коментират, че често непушачите хабят дори повече работно време в раздумки, макар да не напускат работните помещения.Представител на синдикатите коментира, че въведените ограничения не мотивират, а потискат хората, като поставят в неравностойно положение пушачите, които работят на открито и тези, които се трудят на бюро.

profit.bg