Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Николай Недков и деца от Варна наблюдаваха демонстрации по авио и ракето моделизъм

Деца и родители се събраха в събота – 1 октомври, на алеята под Пантеона, за да наблюдават атрактивните демострации на школите по авио и ракето моделизъм. Лошото време не попречи на организатори и зрители да се забавляват под открито небе. В ранното утро под звуците на известни музикални хитове започна  подготовката на участниците. Парадът на моделите се състоя по инициатива и с финансовата подкрепа на Николай Недков –  кандидат за кмет на Варна от Синята коалиция, който  дойде на алеята под Пантеона със съпругата и сина си. Там бяха и много от кандидатите за общински съветници със семействата си. Присъстващите пилотираха радио-управляем хеликоптер в тандем с професионален пилот.

Професионалистите от школите по авио и ракетомоделизъм показаха виртуозно управление на хеликоптери и ракети. Зрителите видяха прецизно изпълнени лупинги и прелитане над цел. Ентусиазираните зрители се включиха в демонстрациите, като се радваха на полета на своите пъстроцветни хвърчила. В края на демонстрациите бяха изстреляни и множество ракети, а групата малчугани следяха с интерес приземяването им. Празникъм на моделите подари на варненци много усмивки. Участниците в демонстрациите бяха категорични, че Варна заслужава повече инициативи за младите.

Инициативите на Николай Недков – кандидата за кмет на Варна от Синята коалиция продължават. Само ден след парада на моделите, на 2 октомври – над 20 деца на различна възраст взеха участие в детския пленер по рисуване, организиран от кандидата за кмет на Варна – Николай Недков. За младите художници нямаше ограничения в техниките и използваните материали, някои предпочетоха да рисуват с моливи, други грабнаха четките и боичките, важното беше да изразят най-добре себе си и да покажат таланта си. Темата, по която рисуваха малчуганите, бе „Моето любимо място във Варна“. Синът на Николай Недков – Мишо, се включи в пленера.

Той нарисува графика на Археологическия музей. Друг млад талант нарисува Варненската Опера, а един малчуган пресъздаде в рисунката си арката „Знаме на мира“.  В пленера се включиха деца от школата по изобразително изкуство „Идея“. В инициативата участваха и децата на известните художници – Димитър Тумбалов, Христо Христов и Тереза Зиковска. Рисуването на открито привлече вниманието на много случайни минувачи, които се спряха в неделната утрин да наблюдават младите таланти. Картините на децата са изложени в галерия „Папийон“ и ще бъдат изложени там до 7 октомври. Всеки варненен може да разгледа и да си купи детска рисунка, а средствата набрани от благотворителната инициатива ще бъдат дарени на децата от дом „Надежда“ за стимулиране на млади таланти.

barometar.net