Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Нешка Робева подкрепи Гуцанов за кмет

Легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева подкрепи кандидата за кмет на БСП и водач на листата на социалистите във Варна. Аз съм човекът, който въведе Борислав Гуцанов в политиката и съм тук, за да го подкрепя, заяви Нешка Робева, която представи червения кандидат за кмет по време на предизборните концерти на БСП на площад “Независимост ” във Варна и в квартал “Виница ” през уикенда. Тя подчерта, че  политиката на омърсяване и опитите Гуцанов да бъде отстранен от политическия живота на Варна не са успели да го откажат да се бори за промяна. През всичките тези години той не се огъна и не прескача там, накъдето духа вятъра, а винаги е съпровождан от попътен вятър.

Бившият треньор на националния отбор по художествена  гимнастика си припомни как през далечната 1987 г, когато златните момичета станаха световни шампионки, младият тогава курсант от ВВМУ година  Борислав Гуцанов неотлъчно е бил до нея по време на подготовката във Варна За мен той си остава Борето-попътен вятър на него и на кампанията, заяви Нешка Робева. Нейният ансамбъл откри във Виница снощи концерта от поредната спирака на гардското турне Борислав Гуцанов ще бъде отговорен кмет и ще оправи пътищатата в квартала, а ние ще поканим премиера да прережа лентичката, заяви пред хората от квартала Нешка Робева. Подкрепа за Борислав Гуцанов и кандидатите за съветници от БСП обяви и певицата Десислава.

Отделяне на  Виница” от район “Приморски” и обособяване на квартала като самостоятелен район е един от ангажиментите, които кандидатът за кмет на БСП пое към жителите на квартала. При законово допустими норми като кмет той ще започне работа по стартиране на административната промяна. Ангажиментът залегна в политическо споразумение, което сключиха пред обществеността Борислав Гуцанов и номинирания за общински съветник на БСП жител на Виница Георги Козарев. Двамата подписаха и декларация, с която социалистите публично поеха 9 ангажимента към жителите на Виница за решаване на основни местни проблеми с конкретни разписани срокове. Така още в първата година от новия мандат ще бъде довършена канализацията в квартала. В програмата на БСП за Виница е предвидено преасфалтиране на уличната мрежа, изграждане на тротоари и бордюри. Проблемът с недостига на места в детската градина ще бъде решен чрез разширяване на детското  заведение. Борислав Гуцанов се ангажира също с изграждането на спортно игрище, две детски площадки и ремонт на читалището. Той гарантира, че празникът на Виница ще влезе в официалния календар на община Варна.

barometar.net