Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 07.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Симеон Варчев: Това са много тежки години за Двореца на културата и спорта във Варна

„Това са много тежки години за Двореца на културата и спорта, но въпреки това изложението „Трите ключа дом, офис, вила“ ще се състои”, каза на пресконференция Симеон Варчев. Той заяви още, че ДКС печели от 3 пера – спорта, културата и бизнеса, като първите две работят за успешния имидж на  двореца и за тях пари има, но бизнесът търпи загуби.

На тазгодишното изложение на Трите ключа ще присъстват едва 80 фирми производители, вносители и дистрибутори в областта на строителството, обзавеждането, блиндирането и др. Организаторът на изложението Румен Ганчев каза, че са се водили преговори с 600 фирми, но само 80 от тях са потвърдили участието си. Той допълни още, че диалога със собствениците е бил основно за това, какви  допълнителни отстъпки в цената могат да им се направят.50% от фирмите ще са варненски, а останалата част ще са от страната. Международното участие на изложението ще бъде единствено от Полша.

Симеон Варчев коментира, че все по-малко фирми проявяват интерес към Двореца на културата и спорта и организираните изложения. От началото на годината техният брои е едва 7 като до края на календарната година предстоят Кожомания и новогодишния базар. Официалното откриване на XXXIII-то издание на „Трите ключа- дом, офис, вила“  ще е на 10 ноември и ще продължи до 14.  Входът  ще е свободен на всички, желаещи да  посетят изложението.  Изпълнителният директор на ДКС  допълни още, че фирмите не проявяват интерес и не искат да участват, но според него това би ги обрекло на неуспех, тъй като именно Трите ключа е мястото, където могат най-добре да представят продуктите си. Варчев изрази съжалението си, че автоизложението, към което е  проявен голям интерес е било организирано в един от моловете и това отново е ощетило приходите на Двореца на културата и спорта.  Според неговия директор единствено публично-частното партньорство  ще осигури по-добро бъдеще на един от символите на Варна.

barometar.net

Деница Герчева