Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Бербатов кара от Баба Яга до „Мерцедес“

Някой беден човечец в Благоевград може да изкара добри пари, ако пази червено „Жигули“ комби, купено на старо от Маргарита Бербатова. След като цената на трабант в Германия стигна 14 000 евро, съветското возило току-виж ударило 24 000 на аукцион в Леверкузен. Там Димитър Бербатов се изгради като играч от световна класа и още го тачат. Червеното „Жигули“ е първата кола в живота му, гордостта на семейството, с което бащата Иван докарва малкия Митко в ЦСКА. Затова и фамилията нарича с любовното „Баба Яга“ машината от Толиати. Иван, който вози сина си за тренировки, е загубил следата на съветската антика. Помни само, че я купил негов съгражданин от Благоевград. В онези години жигулито безотказно изминава всеки ден разстоянието от квартирата в кв. „Изток“ до Панчарево и обратно. Излиза от употреба след първия професионален договор на нападателя в ЦСКА. Част от транша отива директно за купуването на 3-годишна „Опел Вектра“. Цветът е бордо. Димитър си избира номер 9009 и не му изменя до ден днешен, въпреки че през гаража му се извъртат доста автомобили. Още в София вектрата е сменена от БМВ „петица“. Черният звяр окупира всички първи страници през пролетта на 2000 година, когато неизвестни пукат гумите му в навечерието на дербито с „Левски“.

„Баварецът“ остава на разположение на бащата Иван след трансфера на Бербо в Леверкузен. Край заводите на „Байер“ започва любовта на Митко към марката „Мерцедес“. След две години на изпробване на различни модели в гаража на българина блясва бижуто CLK350. И до ден днешен черната машина фучи по софийските улици, шофирана от Иван. Преди 4 години дори журналистите стават свидетели на семейно шоу, когато Митко се опитва да затвори вратата на звяра пред летището. Не успява, тъй като е огъната леко от удар.

„Човек да не ти даде мерцедес да караш“, сопва се нападателят и отпрашва с колата на приятел. По това време талантът вече е минал на черен „Мерцедес S500“. Следва обаче трансфер в Англия и по правило новата кола се командирова в България. Този път Бербо е длъжен да смени автомобила най-малкото заради обратното движение на Острова. Колата обаче отива при Елена, с която още са „пресни“ гаджета. В Лондон Митко не изменя на марката, а отначало и на модела. Вкарва се сам в скандал, като дава на монтьор в сервиз на „Мерцедес“ билети за финал между „Тотнъм“ и „Челси“. Доста фенове на „шпорите“ реагират гневно, тъй като за тях това е равно на светотатство.
За Коледа на 2007-а Бербо си подарява „Мерцедес CL 63 AMG“. Базовата му цена е към 320 000 лева. Чудото на немската инженерна мисъл ускорява от 0 до 100 км в час за 4,5 секунди. Максималните заложени 250 км в час се достигат безпроблемно. Нормално, когато става въпрос за 8 цилиндъра и 544 коня под капака. Всъщност, последните данни са въпрос на предположение, тъй като говорим за базови данни. През 2010 г. обаче Митко докарва лично от Щутгарт нов поръчков „Мерцедес CL 63 AMG“, тунингован по желание на аса от „Манчестър Юнайтед“. Например перформанс пакетът V63S вдига мощността на V8 би-турбо двигателя до 630 к.с., а максималният му въртящ момент вече достига 930 Нм. Това позволява на автомобила да ускорява от 0-100 км/ч. за 4,3 сек и скорост от 300 км/ч. За целта са монтирани по-големи спирачни апарати, а джантите са заменени с нови 20-ичнови, изработени от кован алуминий.

Външните промени по автомобила се свеждат до наличието на карбонов пакет, състоящ се от радиаторна решетка, устна на предната броня и заден дифузер, а за интериора се предлагат възможности за обличане с различни видове кожа. За всички останали екстри е излишно да говорим. 7-те автоматични скорости гарантират лесно управление. Когато водачът все пак се разсее, задреме и наруши нормалната линия, на таблото грейва чашка кафе.
Откакто премина в „Юнайтед“, Митко смени колата в България. Той пътува всяка година до Слънчев бряг с чудовището „Кадилак Ескалейд“ – джип, с който фучат Рууни, Бекъм, Майкъл Фелпс. И е най-крадената кола в САЩ. Тя също има 6,2-литров двигател и над 400 коня. Естествено, по-тромава е от мерцедеса, но пък ускорението от 0 до 100 км в час също впечатлява – 6,8 секунди. Базовата цена тръгва от 170 000 лева. При Бербо екстрите също са всевъзможни, като най-често ползва „Плейстейшъна“ на задната седалка. При седмична заплата от над 200 000 лева подобни глезотии не са проблем.

Засега единствено майката Маргарита отказва „Мерцедес“. Бербо й предлага като подарък за предпоследния рожден ден чисто нов автомобил – по избор. Марго избира малък, черен „Хюндай“, който й върши идеална работа по улиците на Благоевград. Точно когато се появи на „Олд Трафорд“, Митко се запали от съотборниците си, които наблягат на английската гордост „Бентли“. Нападателят дори беше засечен да изпробва сиво. В крайна сметка Бербо приключи тестовете без покупка.

standartnews