Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.07.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Американска компания купи „Под прикритие“

БНТ продаде на световен дистрибутор правата за разпространение на първия сезон на култовия сериал „Под прикритие“.Сделката беше финализирана в Кан. Тя ще бъде официално обявена на специалното представяне на сериала „Под прикритие“ на най-големия международен пазар за кино и телевизионни продукции в Европа, известен като Нит Ком.

Купувачът, американската продуцентска и дистрибуторска компания Ню Филмс със седалище в Лос Анджелис, е един от най-мощните играчи на международния пазар в разпространението на холивудски и европейски продукции. Сделката е безпрецедентна за БНТ. За пръв път телевизионен сериал от малък пазар като България, влиза в каталога на световна компания с права за разпространение в цял свят.

Програмният директор на БНТ Севда Шишманова уточни, че сумата, която компанията дава като минимална гаранция, е сериозна оценка за качествата на сериала „Под прикритие“. Не случайно той се превежда на два езика – английски и испански, интерес към лентата има не само в САЩ, а и в Латинска Америка. Там филмът ще бъде разпространен от партньорската компания на Ню филмс – Lions Gate.

actualno.com