Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 14.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Управителят на JobТiger.bg Светослав Петров: Това което смятаме за кариера днес, утре може да не ни удовлетворява

Създаден  е нов информационен сайт, който  обединява студенти с еднакви интереси, това каза на лекция днес управителят  на  “JobТiger.bg”  Светослав Петров. Пред студенти и журналисти в Икономически университет Варна той сподели за новия проект, който има за цел да помогне на студентите от различни организации, групи, университети да се свържат помежду си и да развиват интересите си. Името на новата уеб платформа е   kosher.bg, където потребителите ще могат да се регистрират,  да станат създатели или да се включат във вече организирани клубове в сферата на икономиката, политиката, музиката, киното, дори народните танци. Светослав Петров сподели, че бизнесът е благоприятно настроен към този проект, като той цитира компании, които ще се включат в инициативата и ще се свържат със студентите от  различните клубове като им предложат да участват в техните стажантски програми или дори да заемат работни позиции във фирмите.

Според IT специалиста висшето образование е консервативно и изостава в развитието на бизнеса. Току-що завършилите студенти трудно намират професионална реализация и често причината е липсата им на опит, който много от фирмите изискват от кандидатите си. Мениджърът  посъветва студентите да обръщат голямо внимание на автобиографията, която изпращат. Той сподели, че много от кандидатстващите за работа пропадат на конкурсите заради лошо написано CV, което е с правописни грешки или към него е прикачена неподходяща снимка.

Светослав Петров сподели, че в съвременния свят развитието в дадена област е невъзможно без доброто познание на английски език. По думите му младите хора трябва да са любознателни и адаптивни в бизнес средата. Според управителя на JobTiger.bg кариерата е нещо индивидуално, защото според него  „това което смятаме за кариера днес, утре  може да не ни удовлетворява”.

barometar.net

Деница Герчева