Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 14.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

„Тилт“ ще се бори за номинация за „Златен глобус“

След като стана ясно, че филмът „Тилт“ ще представя страната ни в състезанието за „Оскар“ за чуждоезичен филм, сега екипът на продукцията съобщава, че лентата ще участва и в надпреварата за номинациите за наградата „Златен глобус“.Филмът на режисьора Виктор Чучков-младши е в надпреварата за номинация в категорията чуждоезиков филм за наградите „Златен глобус“, съобщиха за БТА от екипа.Прожекцията на българската лента в Лос Анджелис на 2 октомври е предизвикала голям интерес сред журналистите – членове на журито, които определят номинациите за престижната награда. Сред тях са председателят на комисията Шантал Динадж и известният филмов критик Джон Назелтон.

За филма са се чули хвалби като „трогваща история“, „чудесен портрет на епохата“, „страхотна актьорска игра“, „чудесна музика“. В статия за „Тилт“ в Screen International от авторът Джон Назелтон определя филма като „високостойностна продукция с кинематография, допринасяща за настроението на филма“, а сюжета – като „интелигентно построена драма“.Според Назелтон „Тилт“ е повече от добър дебют за режисьора Виктор Чучков и продуцента Борислав Чучков, който им отрежда място в световната филмова индустрия.Наградите „Златен глобус“ са ежегодни и се раздават за игрални филми и телевизионни програми от Асоциацията на холивудската чуждестранна преса.

Наградите, които се провеждат от 1944 г. насам, често са наричани третите най-гледани награди за кино и телевизия, след наградите на Академията за кино и наградите „Еми“ за телевизия.През септември „Тилт“ беше избран с гласуване от Националния съвет за кино измежду седемте най-успешни български филма тази година. Филмът ще се бори с продукции от цял свят, за да влезе в петте номинирани филма в категорията, един от които ще грабне наградата на церемонията през февруари 2012 г.

inews.bg