Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.06.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Бойко Борисов: Правителството ще продължи да помага на българското кино

„В години на сериозна финансова и икономическа криза бяха създадени филми, които спечелиха сериозни позиции в страната и чужбина. Възхищавам се на млади творци като вас, правителството ще продължава да полага усилия да облекчи работата ви.” Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата си днес в Министерски съвет с режисьора на българския филм „Островът” Камен Калев, един от продуцентите на кинопроекта Ангел Христанов и датския актьор Тире Линхардт. Официалната премиера на филма е тази вечер в Народния театър „Иван Вазов” в София.

По време на срещата бяха обсъдени успешните практики и международният опит за създаването на добра кинопродукция. Беше засегната и темата за необходимите реформи в Закона за филмовата индустрия и възможността за създаване на отчислителен фонд, сформиран на базата на такси от реклами.

„Виждам много хъс и амбиция в работата на младите български творци. Това създава силна конкуренция в киносредите, от което печелят само зрителите”, посочи министър-председателят. Той пожела успех на проекта на режисьора Камен Калев и на актьорския състав.

barometar.net