Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

433 хиляди лева внесе НАП Варна в държавния бюджет от продажби на имущества

433 хиляди лева внесе НАП Варна в държавния бюджет от продажби на имущества,  изоставени или конфискувани в полза на държавата от Агенция митници, съдилищата и др. За първите 9 месеца на годината инспекторите по приходите от отдел „Продажби” при НАП Варна са провели 20 тайни търга, на които бяха предложени за продажба вещи на обща стойност над 1 милион лева. Характерно за вещите, предоставени за реализация от митническа администрация е, че са с необщностен статут. Преди да бъдат пуснати на пазара на вещите се извършва оглед от КЗП и Агенция по стандартизация и надзор на пазара и след тяхното одобрение за безопасност те се предлагат за продажба.

По актове на Агенция митници НАП Варна е провела 9 търга, от които приходите в републиканския бюджет са над 73 хиляди лева. Постъпленията в бюджета от продажбата на валута, конфискувана от държавните органи, са в размер на 220 хиляди лева.  Вещите, отнети в полза на държавата от съдебната власт, представляват веществени доказателства при извършване на престъпление. Освен тях са отнети  цели недвижими имоти, както и идеални части от тях. От началото на годината инспекторите по приходите предложиха на публична продан два недвижими имота – един търговски обект и един апартамент, находящи се в гр. Исперих. До настоящия момент единият имот е продаден на цена от 31 123 лева, представляваща 60 % от началната тръжна цена.

До края на 2011 година отдел „Продажби” при НАП Варна ще обяви на публична продан над 10 килограма изделия от злато и 1.5 килограма изделия от сребро, от които очакваните приходи за бюджета са в размер  на около 500 000 лева. На публична продан ще бъдат предложени и 5 недвижими имота, чиято обща данъчна оценка е в размер на 132 344 лева.

briz15.com