Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Николай Недков се среща с гражданите на Варна и се вслушва в проблемите им

Докато конкурентите на кандидата с номер No36 издигат лозунги, че са близо до хората, Николай Недков се среща с гражданите на Варна и се вслушва в техните проблеми. Николай Недков – кандидат за кмет на Варна от Синята коалиция /СДС и ДСБ/  и проф. д-р Димитър Камбуров – народен представител в 39-то и 49-то Народно събрание, кандидат за общински съветник от Синята коалиция /СДС и ДСБ/ се срещнаха днес с представители на Съюза на Инвалидите във Варна.

В разговор с кандидата за кмет с № 36 от Синята коалиция /СДС и ДСБ/ хората в неравностойно положение поставиха своите най-сериозни проблеми.

Дискутирани бяха провала на социалната политина на Община Варна и липсата на всякаква заинтересованост, дори, на общинската администрация към проблемите на инвалидите във Варна. Д-р Радев, председател на Съюза на инвалидите във Варна, коментира, че към този момент във всички проекти за строеж на сгради и кооперации не се изисква да има подходи. На предходните избори Кирил Йорданов им обещал да се спазва строго това изискване, но към днешна дата нищо не е изпълнено.Хората с увреждания във Варна имат нужда от повече превозни средства, които да ги обслужват в града. Крайно недостатъчни са двата микробуса за инвалиди във Варна.

Хората в неравностойно положение във Варна споделиха още, че е нужно да се увеличи броя на личните асистенти, както и да се отрегулира проблема с техния трудов стаж. Представителите на Съюза на инвалидите във Варна поставиха няколко свои искания. Николай Недков -кандидат за кмет на Варна и проф. Димитър Камбуров поеха  ангажимент към тях да въведат предимство за прием в лекарските кабинети на хората с увреждания, да се изготви стриктен график за регулярното снабдяване с лекарства за болните от множествена склероза, както и за качествено протезиране при ампутации на части от крайници.

Инвалидите във Варна са повече от 50 хил. души, а се оказва че след 12 год. управление на сегашния кмет, града ни е все така недостъпен за тях. Всички масово се възмущават, че градската среда в морската столица не е съобразена с техните не-възможности. На срещата с с представителите на съюза на инвалидите Николай Недков – кандидат за кмет на Варна с №36 от Синята коалиция /СДС и ДСБ/ каза: „Ангажирам се да съдействам за изграждането на Дом на инвалидите, с пригодена за нуждите им спортна зала, лекарски кабинети, кабинети за администрацията на Съюза. Хората в неравностойно положение са достойни граждани на Варна и е престъпление да нехаем за проблемите им.“Николай Недков, като кмет на Варна,  и проф. Димитър Камбуров ще  осъществяват редовни срещи с представители на Съюза на инвалидите и ще работят съвместно по проблемите на хората в неравностойно положение, за да  се увеличат  възможностите за тяхната социална и трудова реализация. Всички присъстващи на срещата пожелаха успех на кандидата за кмет на Варна с №36 от Синята коалиция /СДС и ДСБ/ – Николай Недков и на кандидатите за общински съветници от листата на Синята коалиция /СДС и ДСБ/.

barometar.net