Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

eBay обявява нова услуга в PayPal

Сайтът за електронна търговия eBay възнамерява да обяви пускането на нова PayPal услуга, наречена PayPal Access и вероятно да установи партньорски отношения с Facebook. Това ще стане по време на организираната от eBay конференция X.commerce в Сан Франциско от днес (12 октомври) до 14 октомври, съобщават Reuters и Bloomberg.

По предварителна информация PayPal Access ще превърне системата за парични трансфери PayPal в платформа за въвеждане на лични данни (потребителско име, парола и автентични данни за разпознаването им), която да бъде много подобна на това, в което се превърна Facebook през изминалата година.

Така уебсайтовете ще позволяват на своите потребители да се регистрират, използвайки PayPal Access, вместо да си губят времето да правят нов акаунт специално за дадения сайт. И тъй като става въпрос за PayPal, сайтовете за пазаруване ще знаят, че регистриралите се чрез PayPal Access потребители към момента имат пари на разположение, което не е за пренебрегване.С новата услуга няма да има нужда да давате информация за себе си, когато пазарувате онлайн, обяснява в интервю за Bloomberg говорителят на X.commerce Анудж Найар.

На пръв поглед PayPal Access прилича много на Facebook Connect – платформа за идентификация към трети страни, която много сайтове започват да възприемат, тъй като тя им позволява да използват базата данни на социалната мрежа и мрежите от приятели.Според Reuters e много вероятно eBay и Facebook да обявят ново сътрудничество по време на тазгодишната конференция X.commerce. Двете компании вече си партнират в областта на продажбите на Facebook Credits и реклами чрез PayPal.

Inews.bg