Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Гуцанов: Концесия на пристанището е най-голямото предателство към Варна

“Видях, че и синдикатите и хората, които работят в пристанището изразяват своето несъгласие за отдаване на пристанището на концесия. Не мога да разбера какво трябва да се случи още , за да разберат депутатите от ГЕРБ, че това което правят е най-голямата кражба и предателство към Варна. Кирил Йорданов като кмет на града най-накрая ще каже ли своята позиция, един път подписва, че трябва да бъде изграден  нов контейнерен терминал, две години по-късно, когато идва новото правителство – казва – не, не трябва да има контейнерен терминал. Ами стига толкова нагаждане към едно, второ или трето управление. Интересите на Варна са вечни, те не могат да се сменят. Изцяло подкрепям действията на работниците от пристанището. Защото това наистина е правилната позиция. Веднъж за тях като работни места, и второ, което е също толкова важно – даде ли се на концесия пристанището в пакет Варна- Запад и Варна – изток заедно, обричаме града. Това е пълно безобразие, кражба”. Това заяви кандидатът за кмет на БСП Борислав Гуцанов.

Идеята, че трябва да бъде изграден нов контейнерен терминал, дълбоководен такъв преди Аспарухов мост, както и да се изгради атракционна зона на мястото на пристанище „Варна изток” обедини членовете на ръководството на Българска морска камара, кандидатът за кмет на БСП Борислав Гуцанов и кап. Александър Калчев, кандидат за общински съветник от червената листа на среща, която се проведе преди ден.„Крайно време е да се обединим и кажем, че проектът за новото пристанище е приоритет за Варна, защото ще направи града по-богат”, заяви Пламен Йонков.

Според Борислав Гуцанов, ако морските хора на Варна продължават да менят мнението и позициите отново ще се окажем след Бургас. „Там ще се построи нов модерен терминал и Варна изобщо ще се забрави като опция за развитие на пристанището. Явно идеята е такава, след като ГЕРБ планират и работят, за концесията”, заяви кандидатът за кмет.

Паметникът на моряка и ветроходът „Калиакра” бяха другите две обсъждани теми на срещата. „Категорично смятам, че мястото на такъв паметник е в Морската градина, а не в района на Шишковата градинка. Няма варненско семейство, което по някакъв начин да не е свързано с морето и подобен паметник ще стане един от новите символи на града.”, коментира Борислав Гуцанов. Още преди месец той ясно заяви, че не друг, а общината трябва да стане собственик на баркентината, която през годините се превърна в гордост не само за града, но и за държавата. В момента учебният кораб стои почти скрит в малкия канал, на място известно в бранша като корабното гробище. “Има толкова младежи, които няма къде да стажуват и общината би могла да поеме тази функция, дори е задължително да го направи”, коментираха членовете на браншовата камара.

Борислав Гуцанов посети днес /13.10.2011 г./ дом “Гергана и се срещна с възрастните хора. Според него ремонтът, който тече в момента, се е забавил с много години, а през това време хората били принудени да живеят в “безобразни условия” там. Още докато бях председател на общинския съвет до 2009 г. неколкократно отпускахме средства за ремонт на сградата, които незнайно къде и как потъваха,  коментира Гуцанов. Защо трябваше да се стигне до предизборна ситуация, за да започне този ремонт, попита риторично червеният кандидат кмет.  “Аз и колегите от младежката организация на БСП от години посещаваме хората от дом “Гергана” ежемесечно и им носим подаръци и изненади под формата на празници и чествания на рождени дни, разказа кандидатът за съветник от БСП Светлана Такева, която е едно момичетата на Нешка Робева и председател на Младежкото обединение на социалистите.

barometar.net