Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

„Корави” старчета се страхуват Кирил Йорданов да не им вземе картите за транспорт

От доста години на пейките на площад “Независимост”  се събират група „корави” старчета, които обсъждат най-разнообразни теми. Репортер на barometar.net  реши да посети възрастните многознайковци и да ги попита за мнението им относно предстоящите избори.

На пръв поглед пенсионерите изглеждаха както повечето възрастни хора в България- уморени от живота, който водят,  като мислят за миналите  времена, в които не са се чувствали „втора ръка” хора и  са се вписвали в динамиката на града. Сега,  на тези старци им остава да се събират заедно и да разнообразяват деня си чрез разговори, а понякога  дори и скандали.

Помолих пенсионерите за малко внимание и веднага ме попитаха дали ще им искам пари. След като ги успокоих, че не парите, а мнението им е това, което ме интересува, те смениха  тона и се съгласиха да говорят. Ще гласувате ли,  ги питам. Единият веднага взе думата и сподели, че чул да казват, че Кирил Йорданов ще им вземел картите за транспорт и за това се отказал да гласува. Питах го от къде знае това, а той отговори, че се интересува за нещата, който касаят джоба му, друг веднага стана негова опозиция, като в отговор му каза, че тези решения се вземат на централно ниво и Кирил Йорданов няма нищо общо. Трети пенсионер компетентно разказа за Западна Европа и как пенсионерите пътуват навсякъде безплатно и не зависят от никой кмет, а и там „никой не краде, политиците управляват в ползата на обикновените хора”, заключи старецът. Разговорът постепенно прерасна в скандал за това,  кой каква пенсия имал и как по времето на социализма  било по-добре. Разбира се имаше различни мнения, но старците вече не се изслушваха, а всеки на висок тон говореше за собствените си проблеми. Други пък демонстративно станаха от пейката, като казаха, че този разговор и преди са го провеждали. Така и не разбрах ще гласуват ли и знаят ли всъщност кой освен Кирил Йорданов ще се кандидатира за кмет на Варна.

barometar.net

Деница Герчева