Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

От Община Варна уведомяват за състоянието на града

В Общината се проведе оперативно съвещание предвид лошата обстановка в града и обявеният “код оранжево”. Според данни на НИМХ – Варна скоростта на вятъра е била е 20 m/s като от тази сутрин се увеличила като е достигнала 22,23 m/s, а температурите варират между 3 – 5 0.  Количеството на валежите днес е 30 л/м2, а като се прибави и вчерашния валеж – общо – 50 л/м2.  Според прогнозата  от НИМХ се очаква да се нормализиране на атмосферните условия до сряда на обяд

На съвещанието присъстваха служители на Общината и районите, представители на фирмите по зимното поддържане, по сметопочистване и озеленяване, фирма “Никман”, представители на КАТ – Варна, е.ОН, ВиК и др.По градския транспорт проблеми няма, автобусите се движат по разписание.От е.ОН съобщиха, че към момента няма сигнали за смущения и нарушения в ел.подаването и ел.захранването, няма наводнени трафопостове. Заради силния вятър не могат да предприемат отстраняване на аварии по въздушните електропроводи, т.к. е опасно за живота на работниците.Няма сериозни ВиК – аварии  към момента, с изключение на една – установен е теч на вода от магистрален водопровод на ул. Евлоги Георгиев,  заради което днес след 14 часа се налага спиране на водоподаване на част от кв. Левски. 4 екипа на ВиК, заедно с фирма “Никман” работят постоянно в създалата се обстановка с  машини за отпушване на дъждовната канализация и за нормализиране на отводняването.

Сметопочистващите фирми работят с мотометачни машини за събиране на листа и шума и отделно са оборудвали автомобили със смукателен механизъм за целта. Проблеми със сметоизвозването няма.Проблемните места – подлеза на Елпром и завоя на бул”Приморски”/пред Летния театър/ са под постоянно наблюдение от екипи на място, готови да реагират веднага.От звеното по Пожарна безопасност работят с 4 бр. екипи и  озеленителните фирми  по аварийно премахване  на паднали дървета, където е необходимо в различните райони на града по подадени сигнали на граждани и др.  Тази нощ в Аспарухово около 2 час? са паднали 2 дървета върху паркирани коли. По сигнала са реагирали на момента от службата по Пожарна безопасност.

Без ток е останал светофара на Техникумите заради кабелна повреда. Веднага щом дъжда спре, ще се осигури външно захранване за отстраняване на проблема. Възложено беше на КАТ да осигурят безопасното придвижване през кръстовището. Изкривените секции на светофарните урадби ще бъдат оправени, след като силиният вятър спре.За учебния процес няма безпокойство към този момент.

barometar.net