Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.02.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Стив Джобс и бизнесът с пуловери

Необяснимото поведение на потребителите за пореден път зарадва бизнеса. Само няколко дни след смъртта на създателя на Apple Стив Джобс се регистрира истерично търсене на мъжки блузи тип поло.Оказва се, че именно такова поло е носил Джобс при последното си публично появяване. Кашмирената дреха е с цена от 420 евро, но това не е попречило на феновете на Джобс да заделят сумата и да се сдобият с култовото поло.Германската фирма-производител Von Rosen обяви, че наличностите им вече са почти изчерпани, съобщи The Local.

През пролетта на 2010 г. директорът на компанията Давид фон Росен изпраща един от кашмирените пуловери на бранда си в централата на Apple.Пред Suddeutsche Zeitung той заяви: „Почувствахме, че философията ни за дизайна е на същата вълна с тази на Apple. Помислихме, че ще е страхотно, ако Стив носи наш пуловер, макар че бяхме почти убедени, че няма да мине през секретарката му.“

За голяма радост на Von Rosen пуловерът не само стига до Джобс, но той дори си поръчва още няколко и започва да ги носи на публични изяви.Въпреки бума в продажбите обаче Von Rosen няма да може да произведе нови бройки, тъй като е пред затваряне заради съдебни проблеми с модния бранд Paul Rosen около сходните имена.Американският дизайнер и създател на другите черни пуловери, носени от Джобс, St Croix, също обяви, че продукцията му е разпродадена, но пък обеща да осигури нова до края на годината.

inews.bg