Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Антон Луков: Такъв политически натиск не е имало при нито едни избори

Фалшификацията и манипулацията на изборите бе темата на пресконференция на НДСВ във Варна във връзка с отстраняването от изборите на кандидат-кмета на Аврен от коалиция „За нашето бъдеще“ Красимир Тодоров. В срещата участваха Любомир Роев, представител на „Синята коалиция“, Яне Янев – НДСВ, Галина Янева, председател на организацията на НДСВ в Аврен, Биляна Раева, зам.-председател на НДСВ, Бранимир Балачев, представител на „Български социалдемократи“ и кандидат кметовете Йордан Андреев от НДСВ и Антон Луков, издигнат от коалиция “ДА за Варна”.

Такъв политически натиск не е имало при нито едни избори, изтъкна Антон Луков. Не е редно да се променят правилата в движение. За съжаление никой не може да даде гаранция, че изборите ще бъдат честни, добави Луков. Заличаването на регистрацията на кандидата за кмет на НДСВ 4 дни преди изборите показва решимостта на управляващите да се наложат на всяка цена, коментира Луков.

По думите му, все още няма никаква информация за подпаленият клуб “Венеция” в квартал “Аспарухово”, собственост на Павел Лозанов, който е номер 8 в лисата за общински съветници на коалицията “ДА за Варна”. При огледа на място, органите на реда установиха, че палежът е умишлен. Основните подозрения на засегнатите са за политически мотиви.

Присъстващите се подписаха в декларация на НДСВ във връзка с отменянето от ЦИК на регистрацията на кандидат-кмета Красимир Тодоров. Според представителите на НДСВ, ЦИК е взела решението с обикновено мнозинство, което е в нарушение с избирателния кодекс. Декларацията ще бъде изпратена до Европейския парламент, Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, Европейската комисия, Венецианската комисия.

dnesplus.bg