Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Николай Недков: Варна заслужава!

Уважаеми съграждани, варненци,

На 23 октомври решаваме бъдещето на града ни. Как ще изглежда той след четири години и как ще живеем ние, варненци, зависи само от нас. Нека изразим категорично волята си за промяна. Затова ви призовавам: Не се страхувайте! Гласувайте!

Като убеден демократ споделям десните политически ценности и принципи и съм готов да ги отстоявам безусловно. В живота си никого не съм предавал и никога не съм се продавал.

Обичам Варна и вярвам в нейното бъдеще. Заявявам решителната си готовност да работя честно, компетентно и неуморно, защитавайки интересите на варненци и на града.

През 1999 година Кирил Йорданов и левицата взеха властта във Варна и завариха една успяваща и просперираща икономика. Варненци бяха изпълнени с надежда и енергия.

12 години по-късно властва чувството за безсилие, апатия и безнадежност. Подтискането на инициативността се отрази негативно върху икономиката и цялостния облик на града ни. Варна се превърна в средище на сивата икономика и мафиотски структури. От най-добрият град за живеене, Варна стана най-скъпият град за живеене, с най-високи общински данъци, такси и наеми и една от най-ниските за страната средна работна заплата.

Преди да вземем нашето важно политическо решение, нека си припомним дългия и ветровит път на варненския преход. Нали ние заедно съборихме партийната номенклатура! Нали заедно дадохме старт и проходихме в малкия и среден бизнес! Нали заедно поставихме България на необратимия път към Европа!
Какво правиха другите? Финансови пирамиди, силови групировки, бандитско заграбване на политическата и икономическата власт. Успяха! Завладяха нашия град. Разбиха малкия и среден бизнес. Като умели кукловоди дирижират общинските поръчки и разпределят помежду си най-добрата общинска собственост. Прогониха най-непокорните и будните зад граница. Най-големите им постижения са политическа проституция и клиентелизъм.

Сега олигарсите пак искат властта. Без да се срамуват.

Но ние се срамуваме.

Срамуваме се, че общинските ни съветници са следствени, подсъдими и затворници.

Срамуваме се, че със заграбените пари, купуват изборите.

Срамуваме се, че цветущата ни икономика замира в дългове и отчаяние.

Срамуваме се от разбитите улици и тротоари, от олющените фасади, от безразборните реклами, от липсата на паркинги, от избуялите трънаци в малкото останали незастроени зелени площи, от липсата на детски градини, ясли, спортни площадки, паркове.

Срамуваме се от духовната пустота, обхванала града.

Срамуваме се от тези, които са готови да развеят всяко чуждо знаме, само за да са на власт.

На това ще противопоставя ясна воля за решителна промяна и за отговорно, честно и открито управление в полаза на варненци и варненския бизнес.
Ще работя за благоденстваща, просперираща и модерна европейска Варна.

Основните ми приоритети са:

1. Открито, честно и отговорно управление
2. Прозрачна и ефективна администрация, работеща в интерес на варненци и варненския бизнес.
3. Инфраструктура достойна за водещ европейски град. Инфраструктура, включваща изграждане на три нови обществени центъра в Галата, Младост, Виница – с присъщата им социална, транспортна, културна и паркова среда, което ще позволи балансирано развитие на центъра и периферията. Програма за преструктуриране на жилищните комплекси: Владиславово, Младост, Възраждане и Чайка, с цел създаване на съвременно и предпочитано място за живеене. Изграждане на районни паркове и спортни площадки, чистота, зеленина, цветя, синя зона в централната градска част, градска система от велоалеи. Приемане на специфични правила за естетизация на градската среда.
4. Запазване и развитие на зелената система. Спиране на строителството и достъпа на автомобили в Морската градина. Изграждане на районни паркове.
5. Равен шанс за бизнеса – равен и пълен достъп до информация за общинската собственост и обществените поръчки. Ясни правила и условия за честно състезание. Изграждане на индустриална зона за обработка на стоки и товари, складови площи с интермодален транспортен център, която да е широко отворена врата за бизнеса на Изтока към Европа.
6. Активно привличане на инвестиции в Община Варна, чрез изработване на специална програма, с цел разкриване на нови работни места и увеличаване на средната работна заплата. Стимулиране на бизнеса в областите: туризъм, транспорт, строителство, търговия, услуги, софтуер, логистика и спедиция, модерна медицина, индустрия на високите технологии.
7. Намаляване на местните данъци и такси, които в момента са най-високи в страната. Намаляване на общинските наеми за търговците.
8. Финансиране на общинските дейности приоритетно с привлечени средства от европейските фондове и програми.
9. Развитие на Варна като туристическа перла на Черно море. Реализация на цялостна рекламна стратегия на града. Изграждане на интегрирана туристическа зона /Траката-Златни пясъци/ за семеен и екотуризъм, за атракционен, спортен и рекреационен туризъм. Развитие на конгресния, фестивален и медицински туризъм.
10. Компетентно, отговорно и активно управление на общинските дружества и общинската собственост в услуга на варненци.
11. Поетапно изграждане на онлайн администативни услуги за фирми и граждани.
12. Грижа за социално слабите, пенсионерите и хората в неравностойно положение. Създаване на условия за равен достъп до социалната и транспортна инфраструктура на хората с увреждания в Общината. Изграждане на дом за инвалидите. Ползване на безплатен градски транспорт от пенсионерите над 65 годишна възраст. Изграждане на приют за бездомните, в сътрудничество с религиозните общности. Програма и активна дейност за интеграция на малцинствата в Общината.
13. Спокойна и сигурна Варна – равенство на гражданите пред закона. Нулева толерантност към нарушителите на реда.
14. Инвестиране на повече средства в образованието, културата и спорта. Създаване на програма за възпитание на младите хора и развитие на извънкласните форми на обучение. Ще работя по програми за привличане и задържане на академичната младеж в сътрудничество с бизнеса в региона.
15. Варна – европейска столица на културата. Опазване и експониране на уникалното културно-историческо наследство на града ни. Създаване на варненски фонд за култура, с цел привличане на повече средства. Осъвременяване на културния живот на Варна. Изграждане на нов, модерен дом за Библиотеката и Музикалния театър.

Ние, варненци, заслужаваме да живеем в европейска Варна – град на свободни и предприемчиви хора. Днес имаме този шанс! Ще успеем само заедно. Да гласуваме с разум, сърце и душа.
Защото Варна заслужава!

Николай Недков
кандидат за кмет на Варна от Синята коалиция /СДС и ДСБ/
номер 36 в интегралната бюлетина