Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Социолози: Кунева направи фатална грешка, a Доган балансира добре

Не може в решителен момент толкова много хора, гласували за Кунева, да бъдат оставени пред мънкане и мекушава позиция; истинският политик е длъжен да каже за кого ще гласува.

Доган правилно се опитва да балансира, някои негови изказвания дойдоха вповечко при минали избори, коментира по ТВ 7 социологът Кънчо Стойчев. Той установи, че страната е разделена и се връща към двуполюсен модел. Борисов го търсел, за да продължи да се оправдава с Тройната коалиция. Това обаче няма да продължи, защото тази партия има милион гласа и който го подцени, ще сгреши, прибави той.

Избирателите на М. Кунева са самостоятелни хора, които сега се колебаят между неучастие и подкрепа за някого, каза Стойчев. Макар и малки проценти, протестен вот има, но ако се събере, той ще се окаже 4-5% и това е безспорно протестно поведение. Много е вероятно тези хора да гласуват, от техния глас също много ще зависи, каза още Стойчев. Във Варна ще има  опълченска битка, коментира още социологът. Малко повече им е дошъл Кирил Йорданов на обикновените хора, очаквам реакция срещу него.

Първият фактор безспорно е ДПС, коментира и колегата му Васил Тончев от Сова Харис. Очаквам победа на К. Йорданов, има умора от него, но той много по-достолепно стои на кметския стол, добави той.

Кунева направи фатална грешка; не може в такъв момент толкова много хора да бъдат оставени пред мънкане и мекушава позиция; това, което се случва в нощта на изборите, е решаващо, цяла България гледа, обединиха се социолозите. Под наметалото „не си правя сметки“ прозират някакви сметки, в такъв решаващ момент истинският политик става и казва за кого ще гласува, той е длъжен.

frognews.bg