Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Собствениците на таблети не обичат да плащат за новини

Въпреки че повечето собственици на таблети четат предимно новини, вместо да се ровят във Фейсбук, те не обичат да си плащат за информацията. Това констатира американско изследване, цитирано от Асошиейтед прес.Според учените от Pew Research Center 11 на сто от пълнолетното население на САЩ разполага с таблети и мнозинството от потребителите прекарват около 90 минути на ден с уреда. Най-честото му предназначение е за четене на новини, а в по-малка степен – за имейли и общуване в социалните мрежи.

Само общото сърфиране в мрежата изпреварва по популярност четенето на новини чрез таблетите. Но само 14 на сто от потребителите са заявили, че са плащали някакви суми за получена информация. 23 на сто от анкетираните са декларирали, че са си платили за абонамент на хартиено издание, който включва и разпространение чрез таблет.Но когато изследователите теглили чертата, се оказало, че само една трета от собствениците на таблети са заплатили някакви суми, за да имат достъп до новини. Мнозинството от потребителите в този сегмент е против платения достъп, дори това да е единственият начин да се доберат до предпочитаните източници на информация.

От хората, които отказват да плащат за информация, едва 21 на сто са заявили, че биха платили до 5 долара на месец, за да получат достъп до предпочитаните си източници. Изследването било проведено от 30 юни до 30 юли тази година и обхванало 5 014 пълнолетни граждани на САЩ, припомня агенцията.

expert.bg