Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Стартира нова уникална услуга за българите в чужбина

Нова, уникална услуга, насочена към българите в чужбина, стартира в интернет. Сайтът „Българската улица” е мястото, където сънародниците ни в странство могат да намират други българи наблизо, използвайки географско търсене. Нова, уникална за България, интернет страница стартира във виртуалното пространство. Сайтът www.bgstreet.net дава възможност на българите в чужбина да намират и да се свържат с други българи близо до мястото, където живеят. Услугата е уникална с това, че дава възможност за търсене по географски принцип, наблизо до адреса в чужбина. В момента Българската улица покрива 21 държави на 5 континента. Всеки българин в чужбина може напълно безплатно да добави името на улицата си на специална карта на сайта. Не се изисква номер на улицата, което защитава личното пространство на потребителите.Регистрация на сайта също не е нужна, като целта е максимално опростено използване. Всеки посетител има възможност за търсене на други българи, въвеждайки имената на неговите улица и град и радиус на  търсене.

Системата ще намери всички българи, попадащи в радиуса на търсене. Съществува и възможност за избор на точно определен потребител от картата. В двата случая потребителят има възможност да изпрати молба за контакт на до 10 други българи едновременно. Личните имейли на потребителите са скрити, с което личните данни са напълно защитени. Първите публикувани отзиви на потребители са положителни, доказващи, че географският подход на сайта е полезен за тях: „Регистрирах се, намерих си и приятелка съвсем наблизо, с момиченце малко по-голямо от моето. Но най се радвам, че детето ми има приятелка, с която може да си говори на български. Аз съм единствената, с която говори.” – потребител ‘doret’, Великобритания, в интернет форум.

Според анкета, побликувана в социалната мрежа, 91% от българите във Великобритания биха контактували или контактуват с други българи. Това даде идеята за създаване на сайта, който да помогне на българите в чужбина да се намират един друг, близо до мястото, където живеят. Това е важно условие за големите градове, където пътуването отнема много време и не може да бъде вместено в натоварения график на сънародниците ни зад граница.

barometar.net