Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 17.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Новата роля на Леонардо ди Каприо

Mobli е поредната социална мрежа, появила се наскоро в интернет. Тя се самоопределя като „визуална медийна платформа, действаща в реално време“. Дотук нищо кой знае колко впечатляващо. Но PR-сензацията предстои – основният инвеститор е холивудската звезда Леонардо ди Каприо. Срещу 4 млн. долара вложения той получава и ролята на съветник в компанията.„Лео не е специалист в областта, но ние не търсехме специалист. Той е много, много умен по отношение на маркетинга, така че ще ни е от полза в тази посока – брандиране и други подобни“, заявява пред huffingtonpost.com изпълнителният директор на Mobli Моше Хогег.

„Лео е много развълнуван. Вярва във визията на компанията и е убеден, че сме част от бъдещето на медиите. Искаше да се присъедини още в началото, да оказва влияние и да допринася за развитието на компанията“, допълва Хогег.В Mobli потребителите могат да следят и коментират „канали“, в които се пускат снимки и новини в реално време от различни събития, телевизионни предавания, от ежедневието на отделни хора.

Ди Каприо се запалил по социалната мрежа чрез свой приятел, който участвал в бета-теста на новия продукт преди няколко месеца. След това актьорът се сдобил и със собствен канал, който бързо набира над 10 хиляди последователи.Лео не е първата знаменитост, която се ориентира към високотехнологичния бизнес. Аштън Къчър се включи в инвестициите в няколко компании, сред които Flipboard, Chegg, GroupMe и Hipmunk. Наскоро Лейди Гага подкрепи социалната мрежа за звезди Backplane, а освен това беше криейтив директор в Polaroid. Джъстин Тимбърлейк пък взе участие в опита за съживяване на Myspace, докато рап-динозавърът M.C. Hammer стана лице на новата онлайн търсачка WireDoo.

dnes.bg