Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 01.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Discovery Channel ще разкрие инженерните тайни на Дунав мост 2

Екип на Discovery Channel пристигна у нас, за да заснеме изграждането на Дунав мост 2. Акцентът на снимките е върху най-трудния етап от строителството на съоръжението между Видин и Калафат.Филмът на известния телевизионен канал ще покаже производството, транспортирането и монтажа на 250-тонните сегменти от връхната конструкция на моста в плавателния участък на Дунав, разказват от компанията, натоварена със строителството FCC Construcction.

Четиричленният снимачен екип има изключително богат опит в страни от Америка, Европа и Азия. Операторът Тони Мюз, директорът на филма Дейвид Кауърд, звукооператорът Дамиен Луни и асистент-продуцентът Джинита Хименез са снимали в Чили, Панама, Германия, Словения, Афганистан и на редица други места.Филмът за Дунав мост Видин-Калафат е от втората поредица на хитовия сериал „X Machines”, всяка от които включва 24 различни истории в рамките на осемчасова програма – по три на всеки час. Тази поредица има за цел да покаже най-авангардните проекти в света и уникалната технология за осъществяването им.

Сериалът „X – Machines” е насочен към инженерите и инженерната мисъл. И, докато машините са звездите, то истинските герои са хората, които правят нещата да се случват.Първата поредица от сериала „X – Machines” е излъчена преди две години, но продължава да е сред десетте най-гледаните програми на „Discovery Channel” в Обединеното Кралство.Втората поредица, в която ще бъде включен и филма от Видин, ще се излъчва през първите три месеца на 2012 година.

inews.bg