Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Комисията по дискриминация разследва Андрей Слабаков

“Бях втрещен, когато чух Андрей Слабаков да казва, че гейовете били по-опасни от тютюнопушенето”, казва 24-годишният Радослав Стоянов. Той е един от двамата подали жалби до Комисията за защита от дискриминация (КЗД) за пиперливите изказвания на режисьора срещу българските хомосексуалисти.В шоуто “На инат” по Нова телевизия Слабаков посочил нехетеросексуалните като група лица с доказано увреждащи здравето практики. Режисьорът твърдял, че те разпространяват масово СПИН.

“Всичко започна с това, че г-н Слабаков заяви, че гейовете са по-опасни от тютюнопушенето. В действителност репликата, която той употреби, беше по-просташка”, спомня си Радослав Стоянов. В момента КЗД разглежда случая. Вече е минало изслушването на страните. На него режисьорът не се явил, а е изпратил адвоката си. “Не отидох на заседанието, защото бях на снимки на “Аз обичам България”. Не е от неуважение към човека, подал оплакването”, поясни Слабаков.

“Продължавам да твърдя, че хомосексуалистите са рискова група, когато говорим за СПИН. Уповавам се на цифри и изследвания на редица здравни организации. Аз като пуша, не мога да заразя никого със СПИН, а има хомосексуалисти, които знаят, че са болни и въпреки това си търсят други мъже, които още не са осъзнали какви са точно”, не отстъпва Слабаков. До месец се очаква КЗД да излезе с решение дали Слабаков е нарушил правата на гейовете. Той може да отнесе глоба от 250 до 2000 лева, ако комисията се произнесе в полза на нехетеросексуалните

hotnews.bg