Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 21.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

IKEA ще строи цял квартал в Лондон

Шведската верига мебелни магазини IKEA обяви наскоро, че планира да построи предградие на площ от 26-акра, близо до Олимпийския парк в Лондон.Този самостоятелен квартал ще има жилища, офиси и хотел според Daily Mail.

Проектът, който носи името Strand East, ще се изпълнява от LandProp, подразделение на компанията майка на мебелната верига Inter Ikea Systems.Разрушаването на старите постройки вече е започнало, а строителството се очаква да стартира през 2013 г. Проектът предвижда изграждането на 1 200 къщи, магазини, кафенета, хотел с 350 стаи и 44 600 кв. м. офис площи.

Според The Huffington Post кварталът ще бъде ограден от два водни канала и идеята е за създаване на „мини-Венеция.“ Жителите на квартала ще могат да се възползват от водни таксита и дори плаващ бар.Целта е да бъде създадена приветлива квартална идилия с дворове и централен площад с цел насърчаване на общуването, а неприятните аспекти на живота ще бъдат сведени до минимум.

Колите ще бъдат паркирани под земята, а боклукът дискретно ще се отвежда от жилищата чрез специални вакуумни тунели. В квартала ще бъдат изградени училище, болница и детска градина, за да бъдат минимизирани неудобните пътувания. Предградието ще бъде снабдявано с електричество от построена специално за него водно-електрическа централа. Цените на жилищата все още не са определени, но се очаква да бъдат достъпни. Компанията е платила около 40 млн. долара за земята, според Daily Mail.

profit.bg