Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Журналисти бягат от Нова телевизия

Слух, че най-добрите разследващи журналисти на Нова телевизия я напускат, разтърси медийната гилдия. На топрепортерите Диляна Гайтанджиева, Васил Иванов и Марин Николов им било писнало от безкрайното мотаене на репортажите им и ниските заплати.“Ще се махаме, там вече не се издържа!“, заявил Васил Иванов на купон пред колеги миналата седмица. Диляна Гайтанджиева пък се оплакала, че я въртели на шиш от сутрин до вечер и винаги били недоволни. Нищо, че някои от разкритията й (в съавторство с младия й колега Борислав Радославов от „На чисто“, който вече асистира на Ники Кънчев) скандализираха цяла България.

Първа Диляна Гайтанджиева успя да избяга от Нова. Добре известна на българския зрител със задълбочените журналистически разследвания в страната и по света, избра да се присъедини към екипа на TV7. Журналистът, която без страх разследва далаверите на родния политически, обществен и бизнес елит и разравя най-горещите точки в света, ще бъде неразделна част от Новините на националната ефирна телевизия от 1 декември.„Гордея се, че изключителен професионалист като Диляна избра TV7. Уверен съм, че работата й в телевизията, ще бъде поредното доказателство, че TV7 цени своята аудитория и предлага най-качествената журналистика в ефира,“ заяви Николай Бареков, директор „Новини и актуални предавания“.

„Мисията на TV7 е да търси отговор на неудобните въпроси и да поставя фокуса върху наболели обществени въпроси. Като медиа се стремим да бъдем близо до хората, да чуем техните гледни точки и проблеми и да помогнем за разрешаването им. Присъединяването на поредния доказан професионалист към екипа ни недвусмислено показва това,“ допълни Евелина Колева, изпълнителен директор на TV7.Драмата на водещите новинари започнала преди два месеца, когато новото ръководство на Нова тв в лицето на Светлана Василева ги изпратила на обучение.

Буквално ги върнала в първи клас на журналистиката, без да отчита факта, че и тримата имат страхотни попадения зад гърба си и са доказани професионалисти. „Амбицията ни е да направим новините много по-добри, отколкото са в момента. Не случайно целият екип на „Новините“ мина специално обучение през лятото. Сега вече сме се събрали в пълен състав и резултатът ще бъде видим“, каза тогава за „ШОУ“ Василева.

lifestyle.bg