Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Телефоните с Android се повреждат по-често от iPhone и BlackBerry

Връщането на повредени смартфони и тяхната поправка струва на мобилните оператори в глобален мащаб до 2 млрд. долара на година, се казва в проучване на британската консултантска компания WDS.Фирмата обръща особено внимание на апаратите с четирите водещи мобилни операционни системи в момента в света, като в тази група с потенциално най-голям риск от поправки се отличават телефоните с Android. Те са били в центъра на общо 14% от изследваните случаи на оплаквания от клиенти спрямо 11% за Windows Phone, 7% за iOs на Apple и 6% за BlackBerry OS.

Анализираните оплаквания и запитвания за помощ при поддръжката са направени през последните 12 месеца и броят им надхвърля 600 хиляди. Обажданията са приети от обслужващи центрове в Обединеното кралство, САЩ, Обединените арабски емирства, Австралия, Сингапур и други места, на които компанията присъства.От WDS подчертават, че не самата платформа Android създава най-много проблеми. Напротив, системата се развива с изключително бързи темпове и това, че е отворена, ? дава допълнителни възможности за „феноменален растеж“.

Неприятностите се появяват, когато бъде използван евтин и нискокачествен хардуер. А именно хардуерните повреди водят до най-големи разходи при възникване на нужда от ремонт.Ето защо от WDS препоръчват по-внимателни и продължителни тестове на апаратите сAndroid, преди те да започнат да бъдат предлагани на крайните клиенти. Посочва се още, че по-детайлните разяснения за купувача още в процеса на продажбата ще създадат реални очаквания за потребителското изживяване с всеки конкретен смартфон и обажданията по един или друг повод биха могли да бъдат намалени.

inews.bg