Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Британците са ядосани, че източноевропейците имат работа

Британците смятат, че страната им е твърде пренаселена заради румънците, пише днес румънският вестник „Адевърул“, позовавайки се на публикация в британския „Дейли стар“.Според проучване, публикувано във всекидневника, 4000 работни места във Великобритания са обявени в агенциите за набиране на персонал в страните от Източна Европа.

Британците са разгневени, защото правителството не е спазило обещанията си да предложи работните места първо на британските безработни, посочва изданието. 178 000 души са останали без работа във Великобритания през последните три месеца.Сред предложените на румънците длъжности са шофьори на такси или болногледачки, получаващи по 2000 британски лири месечно, или пък лекари, които могат да печелят по 1000 лири седмично.

През последния месец 16 270 румънци са подали молби за работни места във Великобритания, посочва вестникът.По-голямата част от британците подкрепят ограничаването на имиграцията, но смятат, че правителството трябва да се концентрира върху намаляването броя на нелегалните имигранти и бежанците вместо на чуждестранните студенти и квалифицираните работници, сочи скорошно проучване.

actualno.com