Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Порядъкът е ключ към успешната дейност

Понякога на много от нас ни се струва, че в офиса е просто невъзможно да се работи – всичко те разсейва. Безпорядък на бюрото, прах, купища бумаги, сред които никога не можеш да откриеш необходимото Как да организираме офиса си, за да може той да помага на нашата работа, а не да й пречи? Това не е толкова трудно. Просто трябва да направите следното:

Променете отношението си.

Запитайте се: не сте ли попаднали в плен на стереотипа, който гласи, че творческата личност се нуждае от безпорядък? Наистина ли се чувствате комфортно в хаоса? Едва ли. Освен това, разхвърляното бюро създава и не много добро впечатление за вас – съществува реална опасност вашите колеги да ви приемат за неорганизиран и безотговорен човек.За да избегнете това променете отношението си към подреждането на работното си място. Не се поддавайте на собствени уговорки, че нямате време за това. Създайте си удобна система за поддържане на реда и по-нататък няма да губите време за това.

Направете есенно почистване.

Подредете всички купчини със стари документи. Изхвърлете всичко ненужно, но това, които може да ви потрябва, оставете. Помислете как да съхранявате тези документи, за да може при първа необходимост да ги намерите.Уточнете си какво ви трябва за изпълнението на всекидневните задължения. Само тези неща трябва да се намират върху бюрото ви.Трябва да си измислите и система за съхраняване на документите – за тяхната класификация по папки. И да намерите място за тези папки – не твръде близо до бюрото ви, но не и твърде далече.Ако през деня използвате тези докумати, създайте си навика в края на работния ден задължително да ги връщате на мястото им.

Всеки ден отделяйте малко време (10-15 минути) за поддържане на реда на работното си място.

Ако сте склонни да забравяте дребните неща, възползвайте се от възможностите на компютъра и мобилния си телефон или просто си поставяйте върху бюрото бележки, които да ви напомнят за текущите и предстоящи задачи си списъци.Малките бележки са удобни за съобщения, които можете да оставяте по бюрата на своите колеги, но не и за съставянето на списъци. Планирайте задачите си в бележник. Правете си списък за работата през деня или седмицата, сортирайки по приоритетите. Обозначавайте крайния срок за изпълняването на задачите, а също така и подробности от рода от телефонни номера с т.н. По тази начин вие винаги ще имате под ръка необходимата информация, а това ще ви икономисва време.

Осигурете си необходимите подръчни средства.

Често в офиса цари хаос поради навика на колегите да взимат от съседните бюра хартия , химикали, перфоратори, кламери и т.н. Постарайте се да си осигурите всичко необходимо и помолете колегите си да връщат взетите предмети на мястото им.

Разучавайте нови програми.

Например такива, които ще ви позволят да планирате по-добре деня си и да управлявате по-ефективно времето си.

tia.bg