Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 12.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Еди Мърфи отказа да води „Оскар“-ите заради гей-скандал

Еди Мърфи отказа да бъде водещ на церемонията по връчването на наградите „Оскар“ ден, след като стана ясно, че Брет Ратнър няма да изпълнява поста продуцент. Причината Ратнър да бъде сменен е скандал във връзка с филма му „Кинти в небето“, в който участва и актьорът Еди Мърфи.По време на представяне на продукцията пред журналисти Ратнър обяснил, че не прави репетиции на отделни сцени по време на филма, тъй като те „са за гейове“ („Rehearsing is for fags“).

Думите му предизвикаха недоволството от страна на организацията, занимаваща се с правата на сексуалните малцинства.Така Ратнър бе принуден да направи публично извинение, а също и да се откаже от поста продуцент на церемонията.

Неговото място е заменено от продуцента Браян Грейзър, който е с 25-годишна кариера в киното и стои зад проекта „Красив ум“, отличен в категорията „най-успешен филм“ на наградите на киноакадемията през 2002 г.Мърфи бе избран да води тържественото събитие още през септември. Все още не е ясно кой ще заеме неговото място.84-ата церемония по връчване на отличията „Оскар“ ще се състои на 26 февруари 2012 г.

dnes.bg