Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Google обещава правна помощ на партньорите си с Android

Американският интернет концерн Google предлага на своите партньори, ползващи неговата мобилна операционна система Android и водещи съдебни битки заради нарушаване на патентите, съдебна помощ. Това е завил изпълнителният председател на компанията Ерик Шмид в интервю пред Ройтерс.„Казваме на нашите партньори, включително и на тези тук, в Тайван, че ще ги подкрепим“, е заявил Шмид пред журналисти в азиатската страна.За пример той назовава съдебната битка между HTC и Apple. „Ние подкрепихме HTC в конфликта с Apple, защото вярваме, че твърдението на Apple не е истина“, казва Шмид.  Помощта на Google се изразява в размяна на информация, доклади, достъп до патентите на компанията и юридическо подпомагане.

Въпреки дискретността си, Шмид споменава, че Android е създаден доста преди iPhone да бъде представен на пазара. Платформата става собственост на Google през 2005 г., а е създадена през 2003 г. Първият iPhone пък се появи на пазара през 2007 г.

Освен това Шмид потвърждава това, което и по-рано заявиха от Google: че Motorola ще продължи да оперира като отделна компания и няма планове тя да получава по-специално отношение, що се отнася до работата по Android. През миналата година Apple подаде жалба срещу HTC в американската Международна търговска комисия (ITC). Тайванската компания е нарушула 20 патента на производителя на iPhone. Починалият главен изпълнителен директор на Apple Стив Джобс тогава заяви, че става дума за „кражба на интелектуална собственост“, срещу която фирмата му трябва да предприеме нещо. HTC отговори с няколко контра жалби. За последно тайландската компания заложи на патенти, придобити скоро преди това от Google.

investor.bg