Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Защитата на Боевски ще иска проследяване на GSM-а му

Защитата на Гълъбин Боевски ще поиска проследяване на телефона на олимпийския шампион, за да се установи с кого е разговарял и къде се е движил. Това съобщи неговият български адвокат Ивайло Дерменджиев. Той допълни, че бившият спортист категорично е заявил, че е невинен и е бил натопен.Адвокатите са си поставили още за цел да издирят хората от турнира, в магазина и на рецепцията, за да съберат показанията им. За липсата на касовите бележки от покупката на трите чанти, в които е открит наркотикът и които могат да бъдат използвани като доказателство, щангистът е обяснил, че не пази подобни документи, особено когато пазарува в чужбина.

Според версията на Боевски той и дъщеря му Сара са били в малък град, който се намира на около час и половина път със самолет от Сао Пауло. Там са настанени в хотел, в който са и всички състезатели, участващи в турнир по тенис. Всеки ден се придвижвали само от хотела до турнира и обратно.Момичето продължава участието си в шампионата почти до неговия край, като отпада в петък. Така събота остава почивен ден и двамата отиват до търговски център, от който да купят нови куфари, тъй като сакът, с който са дошли, вече е амортизиран. Там ги завежда човек от турнира, описан от Боевски като фотограф.

Пазаруват от единствения магазин за подобна стока. Плащат на място и използват предоставяната услуга покупката да бъде доставена директно в хотела им. Вероятно през целия ден чантите остават без надзор, след което са взети от спортиста от рецепцията.В същия ден подреждат багажа си в два от куфарите, последният остава за деня на заминаването им. Пътуват за Сао Пауло с вътрешен полет, до който сами пренасят чантите. Вземат го от лентите и го предоставят за чекиране за полета до София през Мадрид. Адвокатът подчерта изрично, че куфарите са чекирани до София, за да опровергае версиите за евентуална доставка в испанската столица.

Чантите влизат в общо помещение, преди да бъдат качени на самолета. Два часа по-късно, докато изчаква на терминала, олимпийският шампион е арестуван. Установено е наличието на съмнително вещество, което след анализ е установено като кокаин.Ивайло Дерменджиев обясни, че Боевски едва ли е имал повод да се усъмни в тежестта на куфарите, тъй като дрогата е била напъхана в стените на мястото на друг материал, използван за направата им. Той допълни, че подобна процедура няма как да бъде направена в хотелски условия, още по-малко на летището.

Оказва се, че именно експертизата, която трябва да установи теглото на чантите, бави обвинителния акт в момента. Количеството на кокаина обаче няма значение за санкцията по законите в Бразилия.Адвокатът каза още, че има възможност спортистът да бъде пуснат под домашен арест и във всеки един момент може да бъде поискана гаранция. Обвинението се очаква да бъде повдигнато до 2-3 месеца, а процесът да започне в рамките на 6-8 месеца.“Той е в затвор за чужденци. В килия са между 10 и 15 човека, сред които и рецидивисти. Може би го мачкат, но той не е от хората, които ще споделят тези неща. Не е подавал данни за физическо насилие. Просто изглежда по-слаб, отколкото го познавам“, разказа още Дерменджиев.

dnes.bg