Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.02.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Лидери без диплома, които покориха света

Университетската диплома се приема като условие за постигане на успех. Редица известни хора на изкуството и водещи мениджъри обаче са прекъснали образованието си и след това стават истински успешни в своята област, съобщава в. „Ханделсблат“. Разбира се, не искаме да звучим така, сякаш сме против образованието.

Когато Стив Джобс почина, светът потъна в скръб. Предприемачът бе легенда в Силициевата долина. Той обаче също е сред знаменитостите, прекъснали образованието си. През 1972 г. започва да следва в Орегон, но издържа само един семестър. Тогава младежът просто е твърде непостоянен, идва бос на лекции, живее като хипи.

Ричард Брансън е пример за много млади предприемачи. Той изгражда конгломерата Virgin Group, обединяващ множество компании, включително радио, авиокомпания и фитнес студиа. Брансън, който страда от дислексия, напуска училище на едва 16 години.

Създателят на Microsoft Бил Гейтс също напуска университета. През 1975 г. 19-годишният младеж посещава Харвард, но предпочита да се посвети изцяло на компанията си. Университетът все пак никога не го забравя и през 2007 г. му връчва почетна докторска степен.

Майкъл Дел е друг пример за предприемач. Той основава една от най-големите компютърни компании в света и също напуска университета преди да завърши. Дел започва подготовка за медицинско образование в университета на Тексас, но на 19 години се отказва, предпочитайки да се концентрира върху бизнеса си.

Лейди Гага е сред процъфтяващите звезди на американската поп музика. Истинското й име е Стефани Джоан Анджелина Германота. Факт, който може би мнозина не знаят, е, че певицата посещава университета в Ню Йорк, където учи за професионален автор на песни. На 19 години обаче решава, че се е образовала достатъчно и през 2005 г. прекъсва следването си.

Режисьорът Джеймс Камерън е сред най-успешните филмови творци в Холивуд. Студентският му живот започва със следване по физика във Фулъртън, Калифорния. Той обаче не се чувства „на ти“ с числата и на 20 години прекъсва, насочвайки се след това към киното.

Творбите на Уолт Дисни карат очите на децата да светят. Роденият през декември 1901 г. Дисни посещава гимназия в Чикаго, която напуска след само една година. Създадената от него компания днес е един от най-известните медийни концерни в света.

Саймън Кауъл е познат на телевизионните зрители най-вече във Великобритания и САЩ. Той е абсолютен „мултиталант“, работи като продуцент и автор на сценарии, предприемач и актьор. В училище е далеч по-малко успешен и напуска интерната на 16-годишна възраст.

profit.bg