Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Сезонът в НБА пред провал

Рано тази сутрин сдружението на професионалните играчи в НБА отказа предложението на собствениците за нов колективен договор и започнаха разпускане на съюза си. Това означава, че сезонът е пред сигурен провал, ако не се вземат спешни мерки.Изпълнителният директор на съюза на професионалните играчи Били Хънтър заяви, че играчите ще потърсят своите права в съда, след като месеци наред не може да бъде постигнато споразумение между играчите и лигата.

Тази година в Националната Футболна лига на САЩ нещата се развиха по подобен начин. Сезонът беше пред провал, но преди неговото начало играчите и собствениците стигнаха до консенсус и първенството стартира по план.В НБА вече е отменен първият месец от редовния сезон, а мачовете бяха намалени до 72.“В крайна сметка нов колективен договор ще бъде подписан, но сезон 2011-2012 е под огромен риск,“ заяви комисарят на НБА Дейвид Стърн.

Ръководството на НБА твърди, че загубите от последната година са на стойност 300 милиона долара, като 22 от 33-те отбора са на „червено“. Баскетболната асоциацията „заключи“ своите играчи на 1-ви юли тази година поради два големи и засега неразрешими въпроса- относно разпределянето на доходите на клуба и тавана на заплатите.Последната оферта на лигата към играчите е била равно разпределение на доходите между играчи и собственици, които те ще получат за планираните 72 мача от редовния сезон.

Играчите, които досега получаваха 57% от доходите от баскетбол, са несъгласни и с предложението на лигата относно правилата, уреждащи договорите на играчите.“Ние ще позволим на нашия правен екип да поеме контрола с надеждата да бъде постигнато споразумение, което да удовлетворява и двете страни в преговорите,“ заяви президентът на съюза на професионалните играчи Дерек Фишер.

inews.bg