Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

„Булсатком“ иска да е четвъртият GSM оператор у нас

Телекомуникационната компания „Булсатком“ възнамерява да се превърне в четвъртия български GSM оператор като предложи на клиентите си и мобилна телефония, съобщиха представители на компанията пред Агенция „Фокус“. За момента компанията предлага цифрова телевизия и оптичен интернет.От „Булсатком“ вече са подали заявления за осъществяване на обществени електронни съобщения чрез мобилна наземна мрежа при използване на 2 х 5 MHz в обхват 1800 Mhz. То идва в отговор на обявеното намерение на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) за издаване на разрешение за ползване на радиочестотен спектър в обхват 1800 Mhz с решение №953 от 6 октомври 2011г. В последствие намерението е публикувано в Държавен вестник.

Всички заинтересовани предприятия са имали възможност да подадат заявления за ползване на този спектър в срок до 21 дни от публикуване на съобщението. В случай, че в посочения срок не са постъпили други заявления, регулаторът ще предостави свободния радиочестотен спектър на оператора, който първоначално е заявил интерес към него.При проявен допълнителен интерес и в случай, че наличният свободен ресурс се окаже недостатъчен за ползване от всички лица, подали заявление, КРС ще обяви състезателна процедура.

Предстои обявяване на решението на КРС относно издаването на разрешението за ползване на Телекомуникационния оператор.От Булсатком твърдят, че нямат нищо общо с компанията „4 Джи” (кандидатствала за разрешение за ползване на радиочестотен спектър в обхват 2 GHz), както и с другите компании, подали заявления за осъществяване на обществени електронни съобщения чрез мобилна наземна мрежа.

inews.bg