Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Какво изнесе Берлускони от кабинета си?

Досегашният италиански премиер Силвио Берлускони изнесе последните си лични вещи от кабинета си в сградата на премиерството Палацо Киджи. Той си тръгна с малко лични предмети – три снимки, една казахска сабя и една ценна китайска ваза, съобщава Франс прес, като се позова на италианския вестник „Република“.

Сабята беше подарена на Берлускони от президента на Казахстан Нурсултан Назарбаев.
Вазата, датираща от епохата на китайската династия Мин, беше подарена на Берлускони от китайска делегация, посетила неотдавна Рим. Във връзка с този подарък се разказва историята, че когато я поел от ръцете на китайските си гости, Берлускони първо се престорил, че я изпуска за техен огромен ужас.

После се усмихнал и заявил на изумените си китайски събеседници: „Много хубави цветенца има върху тази ваза, но следващия път ми донесете друга ваза със сцени от Кама Сутра“. Последният коментар бил направен от Берлускони, въпреки че Кама Сутра е индийско еротично изкуство, което няма нищо общо с Китай, отбелязва италианският вестник „Република“.

Трите снимки, които Берлускони отнесе от кабинета си, го показват редом до последните папи Йоан Павел II и Бенедикт XVI, както и редом до бившия американски президент Джордж Буш-младши.Вестник „Република“ припомня, че Берлускони никога не е обичал сградата на министерския съвет Палацо Киджи. Любима му е била сградата на римската му частна резиденция Палацо Грациоли, разположена на няколкостотин метра от министерския съвет.

Когато Берлускони беше избран отново за премиер през 2008 г. и трябваше да се върне в Палацо Киджи, първите му думи бяха „Тук смърди“. После той се захвана с отговорната задача да разкраси сградата и интериора му по свой вкус, зае произведения на изкуството от италиански музеи и ремонтира няколко древни статуи. Едната от тях беше на римския бог Марс, който благодарение на инициативата на премиера се сдоби с нов пенис. Другата беше на богинята Венера, която се сдоби с нови ръце.

По-голяма част от личните си вещи Берлускони изнесе още в събота. Това стана повод за вестник „Кориере дела сера“ да публикува вчера карикатура, на която се вижда как новият премиер Марио Монти влиза в освободения от Берлускони кабинет в Палацо Киджи. Той оглежда всичко наоколо и отваря чекмеджетата на бюрото и на секцията. На едно от тях пише: „За спешни случаи“ и когато го отваря, Монти се натъква на натъпкано вътре голо момиче, забравено от Берлускони.Берлускони е известен с предпочитанията си към хубавите и младите жени.

dnes.bg