Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Джобс искал „да прескочи“ телефонните компании

Когато в Apple започнали да оформят революционния си смартфон през 2005 година, шефът на компанията настоявал, че апаратът трябва да гарантира безплатни разговори на потребителите чрез безжичен интернет. Стив Джобс бил готов да пренебрегне изцяло телефонните компании и налаганите от тях тарифи за провеждане на разговори чрез мобилни телефони, съобщава businessinsider.com.

Иноваторът бил убеден, че мрежите за безжичен интернет са напълно достатъчни, за да могат притежателите на iPhone да говорят по смартфоните си. Впоследствие обаче Джобс се отказва от идеята и през 2007 година сключва ексклузивен за САЩ договор с компанията AT&T. Едва тази година iPhone вече се разпространява и от други два оператора – Verizon и Sprint.

Предвид тези разкрития от businessinsider.com се питат дали виждането на Джобс за прескачане на телефонните компании няма да намери приложение в разработката на проекта за телевизия на Apple.

Покойният иноватор нееднократно е коментирал, че монополът на кабелните мрежи в Съединените щати е вреден за развитието на телевизионния бизнес. Така възниква и въпросът: готвят ли от Apple революция в американската телевизионна индустрия, като се лишат от досега незаменимите услуги на кабелните оператори и пуснат алтернативен продукт на пазара?

dnes.bg