Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Samsung промени дизайна на таблета си заради забраната за продажби в Германия

Корейският концерн Samsung очевидно реагира бързо на решението на районния съд в Дюселдорф за забрана на продажбите на таблета Galaxy Tab 10.1, който прилича на продукта iPad на Apple.

Всъщност на 20-и декември ще има ново заседание на съда по обжалване на присъдата, но Samsung сега обмисля нова тактика с модифициран дизайн на таблета, работещ под операционната система Android.Новото устройство, което засега е познато само от снимки в онлайн магазини, се казва 10.1N и носи продуктовия номер P7501 вместо досегашния P7500. Във вътрешността му няма нищо ново – освен двуядрен процесор с тактова честота 1 GHz, на разположение е и RAM памет от 1 GB.

Galaxy Tab 10.1N продължава да е тънък едва 8,6 мм, но има нова рамка, която е доста по-дебела. Именно наличието на метална рамка около екрана при новия вариант е най-значимата промяна.Решението на корейците не е изненадващо, след като компанията не можеше да продава Galaxy Tab 10.1 от септември, когато Apple успя да убеди германския съд да наложи такава забрана.В средата на октомври 2011 г. Wall Street Journal писа, че Samsung вече намеква за промяна на продукта, за да излезе от незавидната ситуация.

investor.bg