Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Ферари отново призова за промени във Формула 1

Президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло заяви, че представянето на Фелипе Маса през следващия сезон ще определи дали той ще продължи да кара за Скудерията занапред, или ще бъде заменен от по-перспективен пилот.Монтедземоло е вече 20 години начело на Маранело и сподели вижданията си за бъдещето на тима във Формула 1 – то зависи най-вече от три фактора. Повече изследвания, повече тестове и по-голяма конкурентоспособност.

Ферари трябва да „се върне към предишния си образ на център за задълбочено изследване на болидите, без да се обвързва със сателитни отбори“. Италианецът разкритикува промяната в правилата по отношение на тестовете, защото според него не е правилно те да бъдат забранени, след като допреди се е разчитало много на тях. ФИА е трябвало да намери „златната среда“ и просто да ги ограничи в определена степен.

„Ние сме единственият професионален спорт, в който няма нито тренировки, нито тестове“, оплака се Монтедземоло. „Изразходваме огромни ресурси по аеродинамиката, а дори не можем да проверим резултатите преди състезанията. Как можем да дадем шансове на младите пилоти да покажат способностите и израстването си?“Във Ферари отново отвориха дискусията за прословутото вече включване на трети болид в отборите.

„По-добре е да дадем на Ферари, МакЛарън и другите големи още една кола, отколкото да има 3-4 отбора, които изостават с 2 секунди на обиколка от нас. Така ще можем да предоставим шанс на млади пилоти да се докажат на пистата. Формула 1 трябва да бъде по-интересна по отношение на резултати, изпреварвания, интрига, а и пистите трябва да са по-атрактивни. Всеки път, когато отидем на Спа, знаем, че ще има шоу.““Ферари се стреми да предлага нещо ново във всяко едно състезание. Ако това престане да се случва, защот въобще да участваме във Формула 1? Ние не сме спонсори, а конструктори, които инвестират в нови технологии, което се обезсмисля, ако не правим достатъчно изследвания. Новите двигатели пък подхождат повече на мотоциклети, а не на болиди.“Монтедземоло оцени сезона за Ферари с 6 по десетобалната система и посочи Фелипе Маса като важна част от отбора, който обаче през 2012-та ще трябва да убеди директорите си, че заслужава нов договор.

„Давам шестица, заради страхотното състезание на Силвърстоун и подобаващото празнуване на 60-годишнината на Ферари във Формула 1. Като цяло обаче сезонът не бе успешен, защото не успяхме да се нагодим към новите правила в началото и загубихме много спрямо конкурентите си.““Имаме договор с Фернандо Алонсо до 2016-та година, а той е най-добрият пилот в света. С Фелипе ще бъдем поне още един сезон, в който той трябва да докаже качествата си. Той е с нас от много години и знаем, че е много бърз, дори се бори за титлата през 2009-та. Надяваме се да завършим календара подобаващо в Гран при на Бразилия“, завърши Монтедземоло.

inews.bg