Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Доналд Тръмп оцени името си на 3 милиарда долара

Колко струва едно име? Около 3 млрд. долара, ако по стечение на обстоятелствата го изписвате „т-р-ъ-м-п“, пише Ройтерс. Имотният магнат, телевизионна звезда и автор Доналд Тръмп оценява собственото си състояние на 7 млрд. долара в своята нова книга.В нея Тръмп, който има всякакви продукти със своето име – от имоти до гурме чай, водка и риалити шоу, посочва нетна стойност на богатството си значително над сумата на сп. Forbes от 2,9 млрд. долара.

Голяма част от разминаването от над 4 млрд. долара се дължи на това, което Тръмп нарича „стойност на бранда“.В книгата, наречена „Време да се действа твърдо: Да направим Америка отново No. 1“ (в оригинал „Time to Get Tough: Making America #1 Again”), Тръмп посочва активи като собственост на стойност 1,37 млрд. долара в бизнес имоти в Ню Йорк, както и голф имоти за 1,22 млрд. долара. Пасивите са на стойност около 374 млн. долара, сред които кредити и ипотеки.

Най-големият актив обаче обаче е стойността на бранда „Тръмп“, който според бележка в книгата е бил оценен от компанията за оценка на брандове Predictiv. В бележката се обяснява, че компанията е оценила финансовото изражение на нематериални активи като търговското наименование, стратегическа реализация, иновации и интеграция в периода след сливане на придобити компании.

Книгата

След като прегледали финансите на Тръмп, от Forbes също са съгласни, че стойността на бранда Тръмп вероятно е подценена. Оценката на списанието е за 200 млн. долара.Отговорът на Тръмп за това е: „Вие сте смешни“.В интервю за известно телевизионно предаване миналата седмица Тръмп обясни, че книгата му посочва как Америка да си възвърне доминиращата роля, тъй като „имаме сериозни проблеми“.

В книгата, която се очаква на пазара в началото на декември, има стратегия как да се отстрани Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) от световната сцена. В нея Тръмп обяснява също как да се създадат работни места в САЩ като се застави „комунистически Китай да прави истински коректна търговия“, как да се погасят задълженията без да се излагат на риск дългосрочни социални програми, на които разчитат милиони американци.

„Президентът Обама е бедствие за Америка“, пише Тръмп. „Само за четири години той унищожи нашата икономика, натовари децата ни с повече дълг, отколкото Америка успя да натрупа за 225 години, и обиколи света, извинявайки се от името на нашата страна, сякаш най-великата страна в света трябва да се извинява за това, че е земя на възможностите и свободата, каквито бяхме преди Обама да стане президент“, пише Тръмп.

dnes.bg