Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 01.12.2023
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Съвети за живота от Стив Джобс

След скорошната загуба на съоснователя на Apple Стив Джобс много хора търсят мъдрите думи, които е оставил след себе си през годините. Видеоклипът с речта на Джобс в Станфордския университет е гледан над 6,5 милиона пъти и дава утеха на опечалените от загубата на харизматичния лидер.Речта на Стив Джобс от Станфордския университет през 2005 г. ни позволява да се докоснем до жизнената философия на съоснователя на Apple. Ето кои са може би най-важните четири урока, които Джобс дава на завършващия випуск през този ден и които днес целият свят чете.

Стив Джобс за свързването на точките

„Няма как да свържете точките, ако гледате напред; можете да ги съедините, само ако погледнете назад. Затова трябва да вярвате, че по някакъв начин всички точки ще се свържат в бъдещето ви. Трябва да вярвате в нещо – в интуицията, в съдбата, в живота, в кармата, в каквото и да е. Този подход никога не ме е разочаровал и е направил живота ми различен.”

Стив Джобс за това колко е важно да обичаме работата си

„Работата ще запълва голяма част от живота ви и единственият начин да сте истински удовлетворени е да правите това, което смятате за велика работа. А единственият начин да вършите велика работа е да обичате това, което правите. Ако не сте го открили все още, продължавайте да търсите. Не спирайте. Сърцето ще ви подскаже когато го откриете. И, както всяка една връзка, и тази ще става все по-добра и по-добра с годините.”

Стив Джобс за смъртта

„Знанието, че скоро ще бъда мъртъв, е най-важният инструмент, на който съм разчитал да ми помогне с взимането на големите решения в живота. Защото почти всичко – всички външни очаквания, цялото високомерие, всички страхове от затруднение или провал – тези неща ще си отидат пред лицето на смъртта и ще оставят само това, което е наистина важно. Ако запомните, че скоро ще бъдете мъртви, това е най-добрият начин, който ми е известен, да избегнете капана като си мислите, че имате нещо за губене. Вече сте голи. Няма  причина да не следвате сърцето си.”

Стив Джобс за куража да следваме сърцето си

„Времето ви е ограничено, затова не го пилейте като живеете живота на някой друг. Не се вкарвайте в капана на догмата, който е да живеете с резултатите от мисленето на другите хора. Не позволявайте шумът на чуждите мнения да заглуши вътрешния ви глас. И най-важното, имайте куража да следвате сърцето и интуицията си. Те вече някак знаят в какъв човек наистина искате да се превърнете. Всичко друго е от второстепенно значение.”

tia.bg