Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Китай се превърна в най-големия потребител на смартфони

За първи път Китай се превърна в най-големия потребител на смартфони в света, като задмина САЩ по брой на продажбите. За последното тримесечие жителите на азиатския гигант са купили общо 23,9 млн. устройства, докато американските потребители са се снабдили с 23.3 млн. „умни“ телефона от различни марки, информира Digital Trends.Данните на изследователската компания Strategy Analytics сочат, че продажбите на смартфони в Китай са нараснали с рекордните 58% за предишното тримесечие, докато в САЩ – те са спаднали със 7%.

Като основни фактори за бума на китайския телефонен пазар директорът на Strategy Analytics Том Канг изтъкна по-голямата достъпност на смартфоните до китайските потребители, политиката на агресивно субсидиране, водена от производителите на телефони от висок клас като iPhone, и появата на евтини модели под Android.Най-големият печеливш от китайския бум за момента е Nokia, която държи 29% от всички продажби за третото тримесечие на годината. Основна заплаха за финландската компания са други двама големи играчи – Samsung и Apple, коментират анализаторите.

Ако Apple успее да сключи обсъжданата в момента сделка с China Mobile (най-големият мобилен оператор в света с над 600 млн. абонати), то американският производител ще нанесе един от най-големите си пазарни удари в историята, посочват анализатори.Техните очаквания са China Telecom да пусне iPhone 4S в началото на следващата година, което значително може да повиши дела на Apple на местния пазар.Към момента iPhone-ите се предлагат единствено от втория по големина китайски телеком – China Unicom.

inews.bg