Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Симеон Лютаков помага на театър „Щурче“

В поредната безизходица се оказа детският куклен театър „Щурче“. Малките и големите почитатели на куклите и приказките останаха без климатик. Причината е, че остарялата техника се е развалила и отоплението на сградата е под въпрос. За момента там се използват печки, но те трудно стоплят децата, които провеждат занимания в различните школи. „Искаме да осигурим нормални условия на работа. Но вместо да молим за пари, което е много унизително, решихме да направим нещо по-различно“, обясни Христо Колев.

Познатият на хлапетата като бате Ицо актьор и фотографът Ангел Ненов правят днес от 19 ч. в театър „Щурче“ търг на снимки. Симеон Лютаков е сред първите, които са дали рамо на идеята.Звездата от телевизионния сериал „Седем часа разлика“ е предоставил свои фотоси, които също ще бъдат продадени и средствата от тях ще бъдат използвани за осигуряване на отоплението на сградата. Повечето от предметите в търга са дело на младите таланти от клуба на Ангел Ненов. Две снимки са предоставени и от фотографа Любо Сергеев, който също е приятел на „щурчетата“ и е решил да им помогне.

„Идеята ни не е да правим пари от това, а да съберем средства, с които да бъде закупен климатик. Трябват ни около 1200 лева“, каза още Христо Колев. Не могат да го осигурят от наемите, които взимат всеки месец, тъй като те са 400 лева – горе-долу толкова са и разходите. Ще го направим, пък каквото стане, допълни бате Ицо.

Тези, които биха подкрепили със средства инициативата по закупуване на нов климатик, могат да се свържат с любимеца на варненските деца и на телефон 0887 491-949.

petel.bg